Her günü ayrı olay

Güncelleme Tarihi:

Her günü ayrı olay
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 01:00

2016 yılında yaşanan ve sayfalarımıza taşıdığımız olaylardan derlediğimiz yazı dizimizin 2’nci gününde, kenti yakından ilgilendiren sorunlar ve çözümleri ile tartışmalar yer alıyor.

Haberin Devamı

Geride kalan yılda Ankaralıların en şikayetçi olduğu konuların başında, önceki yıllarda olduğu gibi yine ulaşım vardı. Ancak yetkililerin attıkları somut adımlar, ulaşım konusunda 2017’nin daha iyi bir yıl olacağını gösterdi. Öte yandan kent içindeki 2’nci el oto galerilerinin şehir dışına taşınması, Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın kapatılması, ‘yol boyu ücretli otopark uygulaması’nın yeniden hayata geçmesi, 1071 Malazgirt Bulvarı’nın Dikmen bağlantısındaki gecekondunun yıkımı gibi olaylar da 2016 yılında kentin gündemi oldu.

HEM AĞLATTI HEM GÜLDÜRDÜ

Her günü ayrı olay

ALTTA ŞIP ŞIP
ÜSTTE DUR KALK (10 OCAK)

Kar yağışının ardından Söğütözü İstasyonu’nda başlayan sızıntı, bir haftadır süren çalışmaya rağmen durdurulamadı. Çalışma nedeniyle Armada önünde trafiğin tıkanması, Eskişehir Yolu’nda bir haftadır uzun araç kuyrukları oluşuyor.

Haberin Devamı

ULAŞIMA ZAM (3 ŞUBAT)

Başkent’te ulaşıma zam geldi. EGO otobüsleri, metro, Ankaray’a yüzde 17.5 oranında zam gelirken, özel halk otobüsü ve dolmuşlarda da yarından itibaren zamlı tarifeye geçilecek. Zammı protesto eden CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de kendisine tahsis edilen TBMM 012 kırmızı plakalı makam aracıyla yolcu taşıdı.

ORTAK TEPKİ VAKİT KAYBI (19 NİSAN)

Batıkent-Kızılay arasındaki aktarma uygulaması haftanın ilk iş gününde Ankaralılara ‘Pazartesi sendromu’ yaşattı.

AKTARMA ÇİLESİ BİTTİ (26 MAYIS)

Keçiören Metrosu ile Batıkent Metrosu’nun bağlantı çalışmaları nedeniyle 16 Nisan’da başlayan Akköprü-AKM arasındaki aktarma çilesi dün sona erdi.

2 YIL SONRA GECE SEFERİ (28 MAYIS)

Ankara Metrosu’nda sinyalizasyon sisteminde yapılan çalışmalar nedeniyle erkene çekilen son sefer saatleri, iki yıl sonra yeniden gece yarısına alındı.

İLK KAZMA HACETTEPE’YE (15 TEMMUZ)

Başkentray projesi kapsamında gerçekleştirilecek demiryolu köprüsü yıkımlarının ilki bugün Hacettepe Üniversitesi’nin önündeki köprüyle başlıyor.

Haberin Devamı

KOLTUK VAR BİLET YOK (21 TEMMUZ)

Başkentray Projesi’yle birlikte Ankara-Kırıkkale arasındaki seferler iptal edilince, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik seerleri kullananlar mağdur oldu. İki istasyon arasında ulaşımı sağlayan servis otobüslerinde yer kalmayınca, Ankara’dan bilet satışı yapılmıyor.

İTALYAN KORKTU BAKIM AKSADI (18 AĞUSTOS)

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın ‘yıllık bakımı’, yetkili İtalyan firmanın, darbe girişimini gerekçe göstererek ekip göndermemesi nedeniyle aksadı. EGO’nun çabaları sonuç verince, İtalyan firma ikna oldu ve teknik ekip dün Ankara’ya ulaştı.

Her günü ayrı olay

Haberin Devamı

BİTMEYEN AŞK RAYDA (1 EYLÜL)

“Aşkımız hiç bitmesin, Keçiören Metrosu gibi olsun” sözleriyle anılan Keçiören Metrosu, 12 yılın ardından gün ilk kez test sürüşüyle raya indi. Başbakan Yıldırım, “Gençler, üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık rayda” dedi.

TELEFERİKTE 2. RÖTAR (5 EKİM)

İtalyan firmanın, teknik ekibini 15 Temmuz darbe girişiminin ardından geç göndermesi sebebiyle aksayan teleferik hattındaki bakım, bu kez de aşırı fırtına sonrası halatlardaki çatlaklar nedeniyle durdu.

KARA TREN ARTIK GECİKMEYECEK (30 EKİM)

Yap-işlet-devret modeli ile yapılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık kara tren hiç gecikmeyecek merak etmeyin” dedi.

Haberin Devamı

Her günü ayrı olay

ÇAYYOLU’NA SÜRPRİZ 6’LI (19 ARALIK)

Açıldığı günden bu yana 6 vagona çıkartılması beklenen 3 vagonlu Çayyolu Metrosu’na bugünlerde binenler sürpriz şekilde 6 vagonla karşılaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanuı Melih Gökçke, ilk olarak Keçiören Metrosu’nun vagonları olduğu ifade edilen vagonlar için “Çayyolu Metrosu’nda kullanılacak” dedi.

DİREKT HATLA BAĞLANIYOR (25 ARALIK)

Hürriyet Ankara’nın 1.5 yıl önce gündeme getirdiği Batıkent ile Eskişehit Yolu arasındaki doğrudan ulaşım sorununa, direkt otobüs seferi konularak çözüm getirildi.

OTO GALERİLERİN ‘TAŞINMA’ KAVGASI

Her günü ayrı olay

Haberin Devamı

ÇIKMAYANA MÜHÜR GELİYOR (16 OCAK)

Ankara’da sekiz yıldır gündemde olan 2’nci el oto galerilerine, şehir dışına taşınmaları için 1 Mart’a kadar süre verildi. Belediye Meclisi kararıyla 1 Mart’tan sonra kent içinde faaliyet göstermeye devam eden galerilerin ruhsatları iptal edilerek, işyerleri mühürlenecek.

OTO GALERİLERDEN SONRA ŞAŞMAZ DA YOLCU (17 OCAK)

Büyükşehir Meclisi, kent içindeki 2’nci el oto galerilerin ardından Şaşmaz’daki ağır tonajlı araçlar ile depoların da şehir dışına çıkarılması kararını aldı.

GALERİCİLERİN 1 MART ÇIKMAZI (19 OCAK)

Belediye Meclisi’nin kararı, galericileri ikiye böldü. Akyurt’taki OTONOMİ’ye taşınmak istemeyen galericiler, kapasite yetersizliği ve rant iddialarında bulunurken; OTONOMİ yetkilileri, “Kapasite de var, bütçeye uygun yer de” dedi.

TAŞINMA ÇIKMAZI (2 MART)

Kent içindeki 2. el oto galerileri ile Şaşmaz’daki kamyon ve TIR garajlarının şehir dışına taşınması için verilen süre dün doldu. Esnafın büyük bölümü taşınmadı.

İKİNCİ YER YOK UNUTSUNLAR (13 MAYIS)

Kent içindeki 2. el oto galerilerinin taşınmasıyla ilgili tartışma yeniden alevlenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, OTONOMİ’ye gitmek istemeyen esnafa sert sözlerle yüklendi.

TEK ÇATI OTONOMİ (3 ARALIK)

Kent içindeki ikinci el oto galerilerini şehir dışına çıkarmak amacıyla Esenboğa Yolu üzerinde 400 dönümlük alana 500 milyon TL harcanarak yapılan OTONOMİ için resmi tören düzenlendi. Açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, klasik bir otomobil kullandı. Başbakan Yıldırım ve Başkan Gökçek de araçta yer aldı.

GERİ ALDI KAPATTI

Her günü ayrı olay

29 YIL SONRA PARDON (15 OCAK)

Büyükşehir Belediyesi, 1987’de sehven Çankaya’ya verildiğini belirttiği Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı ile Sıhhiye Köprüsü altındaki dükkânlar, Abdi İpekçi Parkı’nın bir kısmını ve Dikmen Sokullu’daki lojmanı, 1992’de çıkmış bir karara dayanarak geri aldı.

KAPALIYIZ (14 EKİM)

Büyükşehir Belediyesi, ocak ayında Çankaya Belediyesi’nden geri aldığı bin 200 araç kapasiteli Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın girişine bariyer koyarak, kullanıma kapattı.

TAŞINMA DAVALIK (15 NİSAN)

Mamak’ta yapılacak yeni otobüs terminali ihalesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği ‘iptal’ için dava açtı.

SORUMLU TABELADA (18 KASIM)

Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasındaki ‘yetki’ konusuyla ilgili Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Tabelada sokak görüyorsanız ilçe belediyesinin, cadde görüyorsanız Büyükşehir’in” dedi.

Her günü ayrı olay

YOL BOYUNDA YENİ DÜZEN (24 KASIM)

Başkent’te 16 ay önce iptal edilen yol boyu ücretli otopark uygulaması geri dönüyor. Bu kez İstanbul’dali İSPARK modelinde olduğu gibi otoparkların işletmesini Büyükşehir Belediyesi yapacak.

Her günü ayrı olay

9 YILLIK ÇIKMAZA OHAL KEPÇESİ (30 KASIM)

Büyükşehir Belediyesi’nin 9 yıldır sahibiyle anlaşmaya varamadığı için 1071 Malazgirt Bulvarı’nı Dikmen’e bağlamasına engel olan gecekondu, önceki gece yıkıldı.

AVUKATLAR CSO’YU İSTEDİ (29 ARALIK)

Ankara Barosu’nun ekim aındaki başkanlık seçimi için yarışan 7 grup, 5 farklı binada adli hizmet veren mahkemelerin tek çatı altında toplanması için bir araya geldi. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, yeni adliye için en uygun yerin CSO ile CerModern’in de içinde bulunduğu arazi olduğunu söyledi.

YARIN: SU BASKINLARI, ÇEVRE KİRLİLİĞİ, AĞAÇ KATLİAMLARI, TARİHİ AYIPLAR, İNSAN HİKÂYELERİ

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!