Her açıdan avantajlı

Güncelleme Tarihi:

Her açıdan avantajlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 15:01

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, TOKİ sosyal konut projesinin orta ve dar gelir grubunun yoğun olduğu başkentte daha etkili olacağını söyledi. Tellioğlu, “Türkiye’de özellikle orta ve dar gelir grubunun konut maliyetine bir avantaj sağlayacaktır. Konuta erişimi güçlü kılacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından duyurduğu ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi’, dar gelirlilerin kira öder gibi ev sahibi olmasına katkı sağlayacak. Projeyi olumlu bulduklarını dile getiren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Hürriyet Ankara’ya değerlendirmelerde bulundu. Tellioğlu, kamu destekli konut projesinde konut maliyetinin yaklaşık yüzde 50’ye yakının arsa maliyeti olduğunu dile getirerek, “Devlet eliyle böyle bir faaliyetin yürütülmesiyle yüzde 51 maliyet avantajı oluşacaktır. Bu da Türkiye’de özellikle orta ve dar gelir grubunun konut maliyetine önemli bir avantaj sağlayacaktır. Konuta erişimi güçlü kılacaktır, destekleyecektir” dedi.

Her açıdan avantajlı

Haberin Devamı

ANKARA’DA İLGİ GÖRÜR

Projenin Ankara’da daha etkili olacağına dikkat çeken Tellioğlu, “Ankara kamu arazisinin çok olduğu bir kent. Dolayısıyla orta ve alt gelir grubunun da yoğun olduğu bir kent. Burada kamu, bu süreci daha başarılı yürütecektir. Özel sektöre uygun planlı arsa üretimini sağlayıp verilebilecek destek de etkili olur. Proje devlet eliyle daha planlı ve organize olacağı için kentsel dönüşümün de hızlanmasına teşvik edecektir. Depremle mücadeleye de önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖRE DESTEK TALEBİ

Özel sektöre yönelik talepleri dile getiren İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, “Türkiye’de özel sektöre yönelik en büyük sorunun arsa maliyeti olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeler ve TOKİ üzerinden imarlı konut arsası üretilir, özel sektöre ucuz maliyetle tahsis edilirse, özel sektörün eli güçlenecektir. Aynı zamanda kamunun planlama noktasında özel sektöre vereceği destek ile özel sektör daha ucuza konut mâl edip yine ucuza satma imkanına erişecektir” dedi.
Tellioğlu, inşaat temel malzemelerindeki fiyat artışlarının da düşürülmesi gerektiğini belirterek, dünyada emtia fiyatlarının düştüğüne dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME!