Hepimiz ortak duyguda buluştuk

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz ortak duyguda buluştuk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2021 01:02

Milli arayı, takım bütünleşmesi ve taktiksel açıdan çok verimli şekilde geçirmeye çalıştıklarını belirten deneyimli teknik adam, “Bundan sonraki zorlu süreçte, saha içinde yapılan hataları azaltarak yola deva etmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özcan Bizati, kısa bir dönem olmasına rağmen iyi sonuçlar aldıklarını belirtip, “Arkadaşlarımızın, personelimizin katılımı, futbolcularımızın yüzde yüzünü vermeleri, mental anlamda oyuna iyi konsantre olmalarıyla totalde bir başarı elde ettik” diye konuştu.
Başarıyı, kulübün, oyuncuların başarısı olarak görmek gerektiğini dile getiren Bizati, şöyle konuştu.
“Çünkü sahada mücadele eden oyuncular. Mental olarak iyi hazırlandılar. Sonuç olarak da Fenerbahçe maçından üç puan aldık. Kasımpaşa maçı biraz daha farklıydı, işin gerçeği. Biraz daha süremiz vardı. O sürede biraz daha detaylar üzerinde durduk ama Fenerbahçe’den daha farklı bir formata sahip takımla oynayacaktık. Dikine daha iyi işler yapabilen, oyunu ortadan oynayabilen bir takımla oynayacaktık. Fenerbahçe maçında yüzümüz gülmeye başlamıştı, bunu devam ettirdik. Bu duyguyu devam ettirince de ortaya çıkan birliktelik; ortak duygu, ortak takım davranışı oluştuğunda mücadele de zaten kendiliğinden gelmeye başladı. Artık birbirimize sarılıyoruz, burada herkes birbirine sarılıyor. Bu birliktelik de başarıyı getiriyor.”

İYİ DİYALOG KURMAK ÇOK ÖNEMLİ

“Öncelikle oyuncularımızla iyi bir diyalog kurmamız gerekiyordu. Benim burada, eski personelle daha öncesinde birlikte çalışmamızın verdiği bir avantaj vardı. O avantajı iyi kullandık. Zaten karakterimiz gereği elindeki veren, mücadeleci bir yapıdayız. Maç kaybedebiliriz ama yenilmeyiz. Sahada kötü duruma düşmeyiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu karakterde olan oyuncular da bize çok iyi yanıt verdiler, bunu sahaya yansıttılar. Mücadele etrafında toplandık. Milli arayı iyi değerlendiriyoruz. Takımımız eskisinden iyi oynayacak, ancak bu her takımı yeneceğiz anlamında değil. Biz Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçındaki hataları da azaltıyoruz. Aytemiz Alanyaspor maçını iyi oynayacağız, daha iyi mücadele edeceğiz. Ancak bu kazanacağız anlamında bir şey değil, eskiye göre hatalarımızı azaltacağız. Hatalarımızı azalttığımızda da puan ve puanlar almaya devam edeceğiz. Milli takım arası bizim takım çalışmalarımız, birlikteliğimiz, bütünlüğümüz ve taktiksel açıdan çok önemliydi.

KÜÇÜK KIRILMALARI ÇÖZMEMİZ GEREK

“Oyuncularımızın katılımı inanılmaz, bunu tekrar söylemek istiyorum. Kişilikleri de bu mücadeleci yapıya çok uygun. Önde oynayan, önde basan bir takım da olacağız. Bunun için bir süre lazım. Bu gelişecek. Biz sahanın her yerinde savaşabilecek bir takıma doğru gidiyoruz. Küçük küçük kırılmalarımız var, onlar da çok küçük. Biz hakemlik değil antrenörlük yapıyoruz. Düdük çalmıyoruz mesela bazı faullerde (antrenman maçlarında) küçük kırılmalar oluşuyor. Biz, o kırılmaları da atlattığımızda hakemler bizim aleyhimize kötü bir karar verseler bile onları da yenebilecek duruma geleceğiz. Maç maç gitmemiz gerekiyor. Toplamda, 42-45 aralığının ligde kalmak için yeterli olacağını düşünüyorum. Ben hayatımın her alanında biraz daha garantici bir insanımdır. 45 puanın garanti olacağını ama 42 puanın da yetebileceğini düşünüyorum. Biz birlikte olduğumuzda neler başarabileceğimizi gösterdik. Taraftarlarımızdan her yerde bize destek vermelerini bekliyoruz. Kulübümüze destek olsunlar, oyuncularımıza destek olsunlar. Biz puan almaya devam edeceğiz, onlar da sosyal medyada, her yerde bizim için puan almaya devam etsinler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!