Hep ‘birlik’te kadın dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Hep ‘birlik’te kadın dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2021 02:48

Ankara Kadın Kooperatifleri Birliği’ni kuran Başkent’teki bazı kadın kooperatifleri, ürünlerini AVM’lerde açılan noktalarda satışa sundu. AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, “Ürünlerin daha geniş kitlelere doğrudan ulaşması için önemli adımlar attık” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’te AK Parti'li belediyelerin ve AK Parti Ankara kadın milletvekillerinin desteğiyle Ankara Kadın Kooperatifleri Birliği’ni kuran kadın kooperatifleri, Next Level AVM’nin ardından ikinci satış alanını Nata Vega AVM’de açtı. Burada bir ay boyunca Mamak, Kalecik, Akyurt, Güdül ve Kızılcahamam kadın kooperatiflerindeki kadınlar tarafından üretilen doğal ürünler ve el emeği çalışmalar satışta olacak. Kadın kooperatiflerinin ürünlerinin Ankaralılara doğrudan ulaşması için AVM’lerde belli sürelerle satış alanları oluşturulmasına öncülük ettiklerini belirten AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız şunları söyledi:

Hep ‘birlik’te kadın dayanışması


ULAŞILABİLİRLİK TALEBİ VARDI

“Hem belediyelerin hem kadın kooperatiflerinin büyük bir dayanışmasının örneği bu. Kadın Kolları Genel Başkanı’mız Selva Çam’ın öncülüğünde AK Parti'li 4 kadın milletvekili olarak Ankara’da, kadın kooperatifleri üzerine çalışmaya karar verdik. Kadınlarımızla bir araya geldik, beklentilerini, ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırma taleplerini aldık. Ulaşılabilirlik konusunda büyük talep vardı, ürünlerin daha geniş kitlelere doğrudan ulaşması için önemli adımlar attık. Bunu bir dijital altyapıya dökerken insanların rahat ulaşabileceği AVM’lerde de noktalar açılmasına öncülük ettik. Hanımlarımız bir araya gelerek el ele veriyorlar. İmece geleneğini yaşatıyorlar. AVM’lerdeki bu satış yerleri de ürünlerinin sunumu ve tüketiciye ulaşmasında önemli bir adım. İlerleyen süreçte çok daha güzel neticeler alınacak. Ankaralıları doğal, el emeği birbirinden kıymetli ürünleri görmeye davet ediyorum.”

KALICI SATIŞ YERLERİ DE AÇILACAK

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi olarak kadın kooperatiflerini çalıştaylarda bir araya getirdiklerini ve burada Ankara Kadın Kooperatifleri Birliği kurulma kararı aldıklarını hatırlatan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Kadınların ürettiği ürünlerin satışı ve pazarlanması çok önemli. Hem istihdam artıyor hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de geleneksel doğal ürünler yaşatılıyor. Sadece tarım ürünleri yok, sandıklardaki geleneksel ürünler de yaşatılıyor. Geçmişimize ne kadar sahip çıkarsak geleceğe o kadar emin yürürüz. Bu ürünleri herkesin ulaşabileceği bir hale dönüştürmemiz lazım. Ankara’nın merkezi yerlerinde birlik adına kalıcı yerleri açılacak. Ürün çeşitliliğini arttıracağız. Ambalaj desteği sağlayacağız. Fabrikasyon olmadan geleneksel ürünlerin sistematik olarak da üretimine yardımcı olacağı. Ayrıca pandemi bittikten sonra yaz ve kış tüm kooperatiflerin katıldığı bir büyük festivalde yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hep ‘birlik’te kadın dayanışması

Mamak’taki satış yerinin açılışına, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın katıldı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!