Hem üretiyor hem öğretiyor

Güncelleme Tarihi:

Hem üretiyor hem öğretiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 09:47

Meltem Melkuç, Altındağ’da kendi kurduğu atölyesinde yeni tasarımlar üretmenin yanında, yurt dışından gelen ebru sanatı meraklılarına eğitim de veriyor. Melkuç, “Hedefim bu ürünleri ihraç etmek” diyor.

Haberin Devamı

Ebru ustası Meltem Melkuç Altındağ’daki tarihi Pilavoğlu Han’ın içine bulunan ‘Hayal Art’ atölyesinde bir yandan kendi eserlerini tasarlarken bir yandan da meraklılarına bu sanatın inceliklerini anlatıyor. 10 yıl önce Halk Eğitim Merkezi’nde ebru sanatıyla tanışan Melkuç’un atölyesi, Ankaralıların yanı sıra yurt dışından da ziyaretçileri ağırlıyor. Meltem Melkuç, kendi hikayesi ve ebru sanatıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

Hem üretiyor hem öğretiyor


6 YIL BOYUNCA EĞİTİM ALDIM

“İşletme mezunu bir ev hanımı olarak ben bu sanatı 10 yıl önce Halk Eğitim Merkezi’nde öğrendim. 6 yıl boyunca orada eğitim aldım. Usta öğretici olunca kendi atölyemi açtım. Burada olmaktan ve bu sanatı icra etmekten çok mutluyum. Genelde ebru sanatçıları kağıt üzerine çalışır. Ben ipek, kumaş, deri ve ahşap gibi farklı yüzeyler üzerine ebru yapmaya başladım.

Hem üretiyor hem öğretiyor


DERİ ARTIKLARI İLE BAŞLADIM

Derici olan yan komşumun artan derilerinin üzerine ebru yapabileceğini keşfettim. Deri cüzdan ve bilekliklere ebru yaptım. Bunun üzerine ciddi bir talep oluştu. Bu sanat lale ile hatırlanıyordu. Ben buna karşı çıktım. Yeni kuşaklara aktarılması için taşınabilir aksesuarlara işlemeye başladım. Sıradaki hedefim bu ürünleri ihraç etmek.”

ANKARA’NIN MİSTİK BİR HAVASI VAR

Atölyeye katılan Amerikalı turist Neil Jean’e Ankara ve ebru sanatıyla ilgili görüşlerini şöyle anlattı: “Benim için çok gerçek dışı bir deneyimdi. Ebru sanatı ile tanışmak ve fırçayı elime almak bambaşka bir his. Daha önce Ankara’ya hiç gelmemiştim. Bu deneyimi 77 yaşında yaşıyorum. Ankara’nın çok mistik bir havası var burayı çok sevdim” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!