Hem enerjik hem ekonomik

Güncelleme Tarihi:

Hem enerjik hem ekonomik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2020 09:59

Kırmızı-siyahlılar, bu konuda 10 gün mesai harcadı. Bu dönemde yabancı bir teknik adamla da görüşüldü. Kulübün maddi şartları göz önünde tutulup, Brezilya asıllı teknik adamın Beştepe’yi tanımasından hareketle, kendisiyle sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, yeni sezon çalışmaları kapsamında ilk adımı atıp teknik direktörlüğe Mert Nobre’yi getirirken, Beştepe’de değişik formüller üzerinde çalışıldı ve sonuçta Brezilya asıllı Türk vatandaşı olan Mert Nobre isminde karar kılındı.
Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Futbol Sezonunu, 36 puanla 12. sırada tamamlayan kırmızı-siyahlılar, öncelikle sözleşmesi sona eren ve takımı geride kalan sezonun 9. haftasından itibaren çalıştıran Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile masaya oturdu. İlk görüşmede, Hamzaoğlu’nun, yardımcı ekibi hariç yüksek rakam istediği, sözleşmesi sona eren bazı oyuncuların da takımda tutulması yönünde talepte bulunduğu öğrenildi. Hamzaoğlu’nun belirlediği ücret, kırmızı-siyahlı ekip tarafında çok aşırı bulunurken, ikinci bir görüşme yapılması kararlaştırıldı. Bu esnada Beştepe cephesinde farklı bir adım atıldı. Almanya Ligi (Bundesliga) ekiplerinden TSG 1899 Hoffenheim’ı çalıştıran Hollandalı Teknik Direktör Alfred Schreuder ile temasa geçildi. Görevde kaldığı 30 haftada takımını ligde 7. sıraya taşıyan Schreuder’in yardımcı ekibiyle birlikte maliyeti, Hamza Hamzaoğlu’nun talebinin altında olunca, cazip geldi. Ancak, kulübün içinde bulunduğu mali tablo, gelecek sezonun şartlarının daha da zorlaşacağı ve yabancı teknik adamın yaşayacağı adaptasyon süreci hesap edilerek, alternatif isimler üzerinde durulması fikri ağırlık kazandı. Bu esnada, Hamzaoğlu ile yapılan ikinci görüşmede, tecrübeli teknik adam ile orta noktada buluşulamayınca, rota yerli isimlere çevrildi.

EN BELİRLEYİCİ KRİTER MALİYET

Bu süreçte, daha önce Gençlerbirliği’nde de görev alan ve alt yapıdan genç yetenekleri oynatma konusunda cesur olan Samet Aybaba, yine daha önce Beştepe’de iki dönem çalışan ve son olarak Kasımpaşa’daki çıkışı ile dikkatleri üzerinde toplayan Fuat Çapa, Altay’da bu sezon başarılı bir grafik çizen ve Fenerbahçe ile de adı anılan Yalçın Koşukavak, Beşiktaş’ın eski, A Milli Takımın yeni teknik patronu Şenol Güneş’in uzun zamandır yardımcılığını yapan Şeref Çiçek, son olarak Hatayspor’u Süper Lige çıkaran Mehmet Altıparmak, daha önce Beştepe’de mesaisi olan Mustafa Kaplan ve İrfan Buz gibi isimler gündeme geldi. Geride kalan sezonun büyük kısmını Trabzonspor’da geçiren, son dönemde ise kısa bir süre Çaykur Rizespor’da çalışan Ünal Karaman adı da öne çıktı. Bazı isimlerin maliyetinin yüksek olması, bazı isimlerin camiayı tanımaması bazı isimlerin de daha önce verilen şansları iyi değerlendirememesi gibi gerekçelerle, bu isimlerin dışında, farklı bir aday ortaya atıldı. 38 yaşında geldiği Gençlerbirliği’nde, son şampiyonluğunu yaşayıp, futbol kariyerini kırmızı-siyahlı forma altında tamamlayan ve takımı Süper Lige taşıyan isimlerden biri olan Mert Nobre’nin, Beştepe’ye bu kez teknik direktör olarak dönüşünün yolu açıldı.
Futbol bıraktıktan sonraki bir yıl içinde, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’ın ekibinde, Akhisarspor ve Hatayspor’da yardımcı antrenör olarak görev yapan Mert Nobre’nin, bir yılını geçirdiği Beştepe’deki profesyonel tavırları, genç oyunculara yönelik yapıcı davranışları, hırslı ve özverili yapısı ile kendisini bu alanda da ispatlama yönündeki düşüncesi, başkan Murat Cavcav’ın onu teknik adamlığa getirmesi sürecini hızlandırdı. Nobre’nin, yıllık maliyetinin gündeme gelen diğer isimlere göre daha düşük olması da bu birlikteliği güçlendirdi.
Mert Nobre, Süper Ligde teknik direktör olarak görev yapmasını sağlayacak pro lisansa henüz sahip olamadığı için, bu unvana sahip, hali hazırda Gençlerbirliği alt yapı koordinatörlüğü görevini yürüten Taşkın Aksoy ile birlikte çalışması planlanıyor. Nobre, kırmızı-siyahlı formayı giydiği dönemde, taraftarın sevgisini kazanırken, başkan Murat Cavcav, taraftardan aynı desteği, Nobre’nin teknik adam olarak yürüteceği görevde de beklediğini söyledi.

Hem enerjik hem ekonomik


DİALLO İLE YOLLAR AYRILDI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Gineli orta saha oyuncusu Sadio Diallo ile yollarını ayırdı.
Gençlerbirliği Kulübünden yapılan açıklamada, “2019-2020 sezonunda formamızı giyen Sadio Diallo ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Sadio Diallo’ya kariyerinde başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi. Geçen sezon başında Hatayspor’dan transfer edilen Gineli oyuncu, 6 Süper Lig ve 2 Türkiye Kupası maçında forma giydi.

Hem enerjik hem ekonomik


YENİ SEZON HAZIRLIĞI BEŞTEPE’DE

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin 2020-2021 sezonu öncesi yapılacak kamp programı belli oldu. Kırmızı-siyahlılar ilk olarak 11 Ağustos 2020 tarihinde Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde toplanacak ve aynı gün akşam saatlerinde ilk antrenmanına çıkacak. Takımın, tüm kamp programı Ankara’da tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!