Hedefe koşarken 2 maç kritikti

Güncelleme Tarihi:

Hedefe koşarken 2 maç kritikti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 15:24

Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ise asla vazgeçmeden mücadele ettiklerinin altını çizip, “Deplasmandaki BB Erzurum maçın kazanınca, herkes şampiyonluğa inanandı ve tüm camiayı yanımıza aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de bitime 3 hafta kala yeniden Süper Lig’e yükselen MKE Ankaragücü, tüm ekip olarak TRT SPOR’da yayınlanan Hedef Süper Lig programına konuk oldu.
Beştepe’deki tesislerde gerçekleşen organizasyona, başkan, yönetim kurulu, teknik kadro, oyuncular ve kulüpte görevli yardımcı personel katıldı.
Zorlu maratonda, sezon başında belirledikleri hedefe ulaşacaklarına inandıklarını vurgulayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca şunları söyledi:
“Kırılma noktası, içeride oynadığımız Bereket Sigorta Ümraniyespor maçı ile deplasmandaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmalarıydı. Özellikle Erzurumspor maçını kazandıktan sonra hedefe varacağımıza olan inancımız daha da pekişti. Bu süreçte aksaklıklarda oldu. Ben, biraz daha erken Süper Lig’e çıkmayı bekliyordum. Ancak haftalar ilerledikçe çok zor bir lig olduğunu anladık. Süper Lig’e yükselenler netleşti, play-off grubuna katılacak 4. takım ile küme düşecekler belli olmadı. Tepedeki rakiplerimizle oynayı o maçları kazanınca evet bu iş bitti ve mutlu sona ulaşacağız dedik, sonuçta da ulaştık.”

BU BAŞARI TAMAMEN BİR EKİP İŞİDİR

Sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, elde edilen başarının ekip işi olduğunu vurgulayıp, şöyle konuştu:
“Biz asla vazgeçmeden mücadele ettik. Kırılma maçımız, deplasmanda oynadığımız Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasıydı. Bu maç ile birlikte hepimiz kenetlendik ve camiayı tamamen arkamıza aldık. O maçta elde ettiğimiz galibiyet bizi Süper Lig’e çıkacağımıza inandırdı. Şampiyon olmak kolay bir şey değil. İçinde çok fazla teferruat barındırıyor. Bazılarının yapamadığı şeyi biz gerçekleştirdik. Bu tek başına yapılacak bir şey değil. Burada ekip başarısı var. Değerli başkanımız her anlamda bize katkı sağladı, her zaman güç verdi. Biz, uzun vadeli olmasa da bu seneye özgü hemen Süper Lig’e çıkacak şekilde bir planlama yaptık. Yapılanmayı ona göre şekillendirdik. Tecrübeli, değerli ve karakterli oyuncularla oynamak gerekiyordu. Teknik kadro olarak, içeride sevk ve idareyi yaptık. Kulübün diğer işlerinde, yükün öteki tarafını sportif direktörümüz Emre bey aldı. Bir manşet atacak olursak ‘asla vazgeçmedik’ diyebilirim.”

STRATEJİMİZİ BOZMADAN PLANLI YÜRÜDÜK

Ankaragücü’nün Sportif Direktörü Emre Yıldız ise en zor günlerde bile stratejilerini bozmadıklarını ve başta konuştukları şeyleri planlı bir şekilde yürütüklerini dile getirip, şunları söyledi:
“Benim düşündüğüm yapının içerisinde birlikte hareket etmek yatıyordu. Başkanla başlayan teknik direktör ve oyuncular ile devam eden bir yapı olması gerekiyordu. Büyüklerimizle yaptığımız toplantılarda da beraber hareket etmemiz gerektiğini düşündük. İşlerin düşündüğümüz gibi gitmediği dönemlerde bile belirlediğimiz çizgimizi bozmadık. En başta konuştuklarımızı programa sadık kalarak sürdürdük. Başkanımız da bu konuda çok önemli şekilde tüm tepkilere göğüs gerdi ve sonuçta bu başarı geldi.”

 

Haberin Devamı

BOLUSPOR MAÇININ HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’in 37. haftasında, Eryaman Stadı’nda konuk edeceği Beypiliç Boluspor maçının hazırlıklarını Beştepe Tesisleri’nde sürdürüyor. 67 puanla zirvede bulunan sarı-lacivertliler, Süper Lig’e yükselmeyi garantilerken, son iki maçını da kazanıp lider unvanı ile sezonu tamamlamayı hedefliyor. Boluspor ise deplasmanda galip gelerek, son maça kalmadan lige tutunmayı amaçlıyor.
Ankaragücü’nde, kart cezalısı Yusuf Abdioğlu, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.
Sarı-lacivretli ekipte yeni sezon kadro çalışmaları sürerken, Menemenspor’un kalecisi Batuhan Şen’in listeye alındığı ileri sürüldü. Bonservisi Galatasaray’da bulunan 23 yaşındaki Batuhan Şen, 1.5 sezondur kiralık olarak Menemenspor’da forma giyiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!