Hedef yüzde 80

Güncelleme Tarihi:

Hedef yüzde 80
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2021 00:13

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zülfikar Akelma, Ankara Şehir Hastanesi’nde COVID-19’a karşı üçüncü doz aşısını oldu.

Haberin Devamı

Ankara'da minimum yüzde 80 ve üzeri aşılama hedefi olduğunu belirten Akelma, kentlilere en kısa sürede aşılarını olmaları çağrısı yaptı. Akelma, Ankara’daki vaka sayılarına ilişkin, “Haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayılarına baktığımızda, son üç haftadır 90, 82 ve son olarak da 71'e kadar düştü. Kontrollü bir şekilde düşüşü görüyoruz. Şu an için herhangi anormal bir durum yok” dedi. Ankaralıları kalabalık ortamlara girmemesini, maske, mesafe ve hijyen önlemlerine uymaları konusunda uyaran Akelma şöyle devam etti:

YOĞUN BAKIM YÜZDE 50-55

“Ankara'nın merkezi ve 25 ilçemizde, bütün kamu hastaneleri, özel hastanelerde, aile sağlığı merkezlerimizde çok yoğun bir şekilde aşılama yapıyoruz. Aşılamanın 18 yaşa inmesiyle Ankara'daki hedef nüfusun hepsi aşılanabilecek hale geldi. Son oranlara baktığımızda ülke ortalamasının üzerindeyiz. Şu anda yüzde 68 bandını geçtik. Bunun daha da artmasını öngörüyoruz. . Bütün vatandaşlarımıza ve özellikle gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum, herkesin aşılarını olmasını bekliyoruz. Hep beraber aşılarımızı olalım, bireysel önlemlere devam edelim ve bu salgını en kısa sürede gündemimizden çıkaralım.” Akelma, hastanelerdeki yatak doluluk oranlarına ilişkin ise “Vaka sayılarının azalmasıyla hastanelerdeki doluluk oranları, servislerde yüzde 29-30'larda, yoğun bakımlarda ise yüzde 50-55 bandında gidiyor. Bu sonuçları görmek bizim için çok sevindirici” bilgisini verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!