Hedef derbiye kayıpsız çıkmak

Güncelleme Tarihi:

Hedef derbiye kayıpsız çıkmak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2021 22:11

Süper Ligde küme düşme hattının içinde yer alan Başkentin iki takımı, 11 Nisan’da birbirine rakip olacak. Teknik adamlar, zorlu süreçte, kritik mücadeleye kadar sorun yaşamadan ilerlemeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Süper Lige 31. hafta müsabakalarının ardından, 2022 Dünya Kupası elemeleri nedeniyle ara verilirken, aranın ardından takımları yoğun bir maç trafiği bekliyor. Küme düşme hattında bulunan ve lige tutunmaya çalışan başkentin iki temsilcisi; Ankaragücü ve Gençlerbirliği de 8 günde kritik müsabakalara çıkacak. İki takım, 11 Nisan’da, Eryaman Stadı’nda başkent derbisinde karşı karşıya gelecek. Teknik adamlar, zorlu süreçte, kritik mücadeleye kadar kayıp yaşamadan ilerlemeyi planlıyor.
Yeni Teknik Direktörü Özcan Bizati yönetiminde çıktığı iki maçta, zirve adayı Fenerbahçe’yi deplasmanda 2-1, Kasımpaşa’yı da kendi sahasında aynı skorla mağlup eden Gençlerbirliği, tükendi denilen ümitlerini yeniden yeşertip, ligdeki seyrini farklı bir noktaya taşıdı.
20. basamakta 27 puana sahip kırmızı-siyahlılar, Kasımpaşa (31), Medipol Başakşehir (30) ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’dan (27) bir maçı eksik durumda. Gençlerbirliği, aranın ardından 4 Nisan’da deplasmanda, ligin belli bir döneminde yaptığı çıkış ile dikkat çeken ve Türkiye Kupası’nda da yarı finalde elenen ekibi Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak. Şimşekler, 7 Nisan’da kendi sahasında bu kez lige tutunma mücadelesi veren ve teknik direktörlüğe İsmail Kartal’ı getiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk edecek. Gençlerbirliği, ligin ilk yarısında bu iki takımla oynadığı maçları kazanmıştı. Gençlerbirliği, 11 Nisan’da ise Ankaragücü ile derbi maçında kozlarını paylaşacak.
Milli takımlara sadece kaleci Kristoffer Nordfeld’i gönderen Gençlerbirliği, bu oyuncunun sağlıklı bir şekilde gelişini ve uzun zamandır sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Stancu ile rahatsızlığından ötürü yaklaşık 2 aydır forma giyemeyen Sio’nun katkıya hazır şekilde takıma dönmesini bekliyor.

2 TAKIM DAHA RAHAT DURUMDA

Teknik Direktörlüğe Hikmet Karaman’ın gelişi birlikte kısa sürede toparlanan ve 2 beraberliğin ardından kazanılan 3 maçla birlikte, düşme hattının en üst basamağına tutunan Ankaragücü’nde de planlar, yeni bir galibiyet serisi inşa edip, tehlikeli bölgeden uzaklaşmak üzerine kurulu.
Gençlerbirliği gibi bir maçı eksik olan Ankaragücü 29 puana sahip ve 18. sırada. Sarı-lacivertliler, 4 Nisan’da, kendi sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacak. Başkent temsilcisi, 7 Nisan’da deplasmanda İttifak Holding Konyaspor’un rakibi olacak. Antalyaspor 39 puanda ve daha rahat konumda. Konyaspor ise 36 puana sahip olduğundan, nispeten alt gruptaki takımlara karşı biraz olsun opsiyona sahip durumda. Ankaragücü, ligin ilk yarısında oynadığı maçlarda, Konyaspor’u yenerken, Antalyaspor’a mağlup oldu. Başkent derbisi ile 1-1 sonuçlandı.
Ankaragücü, milli takımlara 4 oyuncu gönderdi. Saba Lobjanidze Gürcistan, Endri Çekiçi Arnavutluk, Geraldo, Angola, Idriz Voca da Kosova Milli Takımında. Teknik kadro, zorlu ve yoğun sürece girerken, oyunculardan yana bir sağlık sorunu yaşamak istemiyor.

Haberin Devamı

A.GÜCÜ KAMPI TAMAMLADI

Haberin Devamı

SÜPER Ligin 31. haftasında Trabzonspor maçının ardından, milli maçlar nedeniyle verilen arada Antalya’da giden Ankaragücü, burada yaptığı kampı tamamladı.
Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde gerçekleşen son antrenmanda sarı-lacivertli oyuncular, kısa bir çalışma yaptı.
Karaman, Antalya’da verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtip, bundan sonraki süreçte oynayacakları tüm maçlarda daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

BEŞTEPE’DE TEMPO YOĞUN

Oynadığı son maçta Kasımpaşa’yı yenen ve milli araya moralli giren Gençlerbirliği, Aytemiz Alanyaspor maçının hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Dün yapılan antrenman koordinasyon çalışması ile başlarken, daha sonra dar alanda minyatür kaleli gol oyunu ile devam etti. İdmanın son bölümde kuvvet ve dayanıklılık çalışması yapan başkent ekibi günü dar alanda dört takımlı çift kale maç ile tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!