Hedef başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak

Güncelleme Tarihi:

Hedef başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 02:36

ASO Başkanı Nurettin Özdebir 2022-2026 yıllarını kapsayan ‘ASO Stratejik Planı’ ile hedeflerinin, “Başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir 2022-2026 yıllarını kapsayan stratejik plan çalışmalarını meclis ve komite üyelerinin katılımıyla başlattıklarını belirterek, stratejik plan ile odanın vizyonunun ‘Başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak’ olarak belirlediklerini söyledi. Antalya’da düzenlenen ASO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda konuşan Özdebir, planla ilgili özetle şu bilgileri verdi:

Hedef başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak


“Ankara’da gerçekleştireceğimiz çalışmalarla planı son haline getireceğiz. Bu plan önemli çünkü 1963’den bu yana Ankara sanayisinin gelişimi, ASO’nun gelişimiyle paralel gerçekleşmiştir. Bunun için sanayici arkadaşlarımızın verdiği katkılar çok önemliydi. Bu katkılar önümüzdeki dönemlere Ankara sanayisinin temel sorunlarının belirlenmesinde ve daha ileriye gitmesinde önemli katkılar sağlayacaktır. ASO Stratejik Planı ile odamızın vizyonu ‘Başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak’ olarak belirlenmiştir. Anılan vizyonu gerçekleştirmek üzere odamızın misyonu ise Ankara sanayicisinin yüksek katma değer üretmesine, verimlilik artışına, rekabet gücünün arttırılmasına katkı sağlamak ve başta ilimiz olmak üzere ülkemizin ekonomik, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişiminde yol gösterici olmak olarak ortaya konmuştur.”

Hedef başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak


NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ BULAMIYORUZ

ASO olarak kurdukları ‘Türkiye’nin ilk model fabrika’ uygulamasıyla, verimlilik artışının sağlanmasında yol göstermeye devam ettiklerini de vurgulayan Özdebir, “Bir kez daha tüm Ankaralı sanayici dostlarıma seslenmek istiyorum. Lütfen Model Fabrika’nın çalışmalarını takip edin, bu programda yer almaya çalışın ama diğer yandan da mutlaka üretim süreçlerinizi gözden geçirin. Çünkü verimlilik konusunda almamız gereken çok mesafe var. Ülkemizde işsizlik önemli bir gündem maddesiyken, diğer taraftan biz sanayiciler nitelikli iş gücü bulamıyoruz” diye konuştu.

Hedef başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak


YÜZDE 95 AİLE ŞİRKETİ

Öte yandan Ankara Sanayi Odası ve Quality Line Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri işbirliğine hazırlanan ‘Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Aile Anayasası Rehberi’ düzenlenen toplantıyla Ankaralı sanayicilere tanıtıldı. Çevrimiçi olarak düzenlenen toplantıya ASO Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç, Quality Line Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Erol Dinçkal ve çok sayıda sanayici katıldı. ASO Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç aile şirketleriyle ilgili veriler paylaşarak, “Ülkemizde aile şirketlerinin oranı, dünya ortalamasının oldukça üzerindedir. Türkiye’de şirketlerin yüzde 95’ini ve halka açık şirketlerin yüzde 75’ini aile şirketleri teşkil etmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!