HDP'li Yüksekdağ: Darbeci zihniyetle asla uzlaşmadık

Güncelleme Tarihi:

HDPli Yüksekdağ: Darbeci zihniyetle asla uzlaşmadık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 16:45

HDP'li Yüksekdağ: Darbeci zihniyetle asla uzlaşmadık

Haberin Devamı

Ümit KOZAN- Nursima KESKİN / ANKARA, (DHA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Meclis'e yapılan bombalı saldırının kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bizler, Meclis'i bombalayan, halkın iradesini hiçe sayan bu darbeci zihniyetle ve anlayışla asla uzlaşmadık, uzlaşmayacağız ama bizler bu darbeciliği doğuran, var eden, büyüten ve koşullarını oluşturan iklim ve zeminle de uzlaşmayacağız" dedi.
HDP EŞ Genel Başkanı Yüksekdağ partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Yüksekdağ, 15 Temmuz askeri darbe girişimini kınadığını bildirerek, "Türkiye halkları, bizler, darbe ve anti demokratik rejimlerle yönetilmeyi hak etmiyoruz. Dün nasıl hiçbir darbeye boyun eğmediysek, karşımıza çıkan cunta rejimlerinin, diktatörlüklerin ve darbe dayatmalarının yarattığı yıkımı, yeni yaşamı ve demokrasiyi kurma enerjimizle bertaraf ettiysek, o yıkıntıların içerisinden, demokrasi ve özgürlükler iradesini büyüterek çıktıysak, bugün de aynı yolda ilerleyeceğiz. Meclis'e dönük bu saldırıyı bir kez daha kınıyor ve lanetliyorum. Seçilmiş temsilcilerin bulunduğu bir mekana böyle gözü dönmüş bir saldırı gerçekleştirilebiliyorsa bu, Türkiye'deki demokrasinin içerisine düştüğü vahim durumu gösterir. Bizler, Meclis'i bombalayan, halkın iradesini hiçe sayan bu darbeci zihniyetle ve anlayışla asla uzlaşmadık, uzlaşmayacağız ama bizler bu darbeciliği doğuran, var eden, büyüten ve koşullarını oluşturan iklim ve zeminle de uzlaşmayacağız. Türkiye'de böyle bir darbe girişiminin yaşanması sadece sonuçlarından bakılarak değerlendirilemez. Eğer darbe ve darbecilikle güçlü, köklü bir hesaplaşma içerisine girmek istiyorsak, darbeyi yaratan koşullarla yüzleşmeli ve hesaplaşmalıyız. HDP olarak bu yapılmayanı yapma iradesini ortaya koyuyoruz" diye konuştu.
"MADALYA VERDİKLERİ GENERALLER"
HDP'li Yüksekdağ, Türkiye'de adı konulmamış siyasi darbenin askeri bir darbeyi doğurduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu: "Bir sivil siyasi darbe mekanizması içerisinde, bir cunta mekanizması, askeri darbe mekanizması kendisini büyüttü. Türkiye'de bugünkü koşullarda, adı konulmamış sivil siyasi darbe, bir askeri darbeyi doğurdu. Düne kadar Kürtleri katlettikleri kadar, kahraman ilan ettikleri, madalya verdikleri o generaller, komutanlar bugün vatan haini ilan edilmiş durumda. İdam sehpasına götürülmekle tehdit edilir durumda. Bizler asla bir darbe rejimine geçit vermeyecek, darbecilerin amacına ulaşmasına izin vermeyecek bir siyasi bilinci ve toplumsal duruşu da oluşturmak, örgütlemek durumundayız. Darbeyi alaşağı etmek demokrasinin kazandığı anlamına gelmez. Bu memlekette dört tane darbe yaşandı ama hiçbir zaman demokrasi inşa edilemedi. Türkiye halkları, bizler halen bunun sancısını yaşıyoruz."

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!