Hazırlık bitti sıra açılışta

Güncelleme Tarihi:

Hazırlık bitti sıra açılışta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2019 16:51

Gençlerbirliği, bir yıl aranın ardından döndüğü Süper Ligde, yeni sezonun ilk maçında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak

Haberin Devamı

Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.15’te başlayacak mücadeleyi Bahattin Şimşek yönetecek. Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, kazanarak lige giriş yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Süper Lige bir yıl aranın ardından yeniden dönen Gençlerbirliği, Cemil Usta Sezonu’ndaki ilk maçında bugün Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 19.15’te başlayacak müsabakayı Bahattin Şimşek yönetecek. Hazırlık maçlarında; Akhisarspor, Hatayspor ve Ankaragücü’nü yenen, Sumgayıt ve Antalyaspor ile berabere kalan Gençlerbirliği, sezonun ilk maçında kendi seyircisi önünde kazanmayı hedefliyor. Başkent temsilcisinin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Erzurum ve Gerede’de sezon hazırlıklarını en verimli şekilde yapmaya çalıştıklarını, oynadıkları özel maçlarda eksikleri gördüklerini belirtip, şöyle konuştu:“Transfer dönemi bitene kadar belirlediğimiz bu eksikleri de gidermeye çalışacağız. Geçen sezon biterken bu takım kupa kazanmıştı, sezon öncesinde de TSYD Ankara Kupası’nı müzesine götürdü. Moral olarak iyi durumdayız. Ancak, Süper Ligin atmosferi farklı. Oyuncularımıza bunu anlatmaya çalıştık. Hem tecrübeli hem de gençlerden kurulu bir kadromuz var. Gençlerin enerjisi ve dinamizmini, tecrübelerinin de bilgi ve birikimini harmanlayıp, ortaya iyi oynayan, iyi mücadele eden bir takım çıkarmayı amaçlıyoruz. Kazanıp, iyi bir şekilde başlamak öncelikli hedefimiz.”

Haberin Devamı

YENİ TRANSFERLERLE KADRO GÜÇLENDİ

Nobre futbolu bırakırken, Selçuk, Hakan, Bekir, Ahmet İlhan, Alper, Lucas, Emrullah, Jailton ve Deniz ile yollarını ayıran, Yıldırım Mert Çetin için Roma ile anlaşan Gençlerbirliği, kadrosunu yerli ve yabancı oyuncularla güçlendirdi. Kırmızı-siyahlılar, kaleye Diallo, savunmaya Zargo Toure, Flavio ve Polomat, ortaya sahaya, Diallo, Sefa, Mats ve Candeas’ı forvete de Sio’yu transfer etti.

İKİLİ REKABETİN ÜSTÜNÜ GENÇLER

Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor’un Süper Lig’de karşılaştığı 28 maçta, Başkent ekibinin 13-8’lik üstünlüğü bulunuyor 7 maç berabere bitti. Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kaybeden Gençlerbirliği, geçen sezon 1. Lig’de oynadığı son iki iç saha karşılaşmasında da puan alamadı.Geçen sezon 1. Lig’de 22 maç kazanan Gençlerbirliği, Süper Lig’de bundan önce geçirdiği iki sezonda toplam 20 karşılaşmadan galibiyetle ayrılmıştı.Süper Lig’deki son üç deplasman maçından beraberlikle ayrılan Ç.Rizespor, bu maçta da 1 puan alırsa bu alanda lig tarihindeki en uzun serisine imza atacak.

Haberin Devamı

İLK BULUŞMADA BEŞİNCİ RANDEVU

Geçen sezonun son altı maçında galip gelemeyen Ç.Rizespor, geride kalan sezon toplamda üç kez altı maçlık kazanamama serisi yaşadı.Süper Lig’in açılış haftasına iç sahada girdiği son altı sezonun beşinde yenilmeyen Gençlerbirliği (2 galibiyet, 3 beraberlik), bu seri boyunca tek mağlubiyetini 2015-2016 sezonunda Ç.Rizespor’dan aldı.Süper Lig tarihinde daha önce 4 kez ligin açılış haftasında karşı karşıya gelen Gençlerbirliği ve Ç.Rizespor, bu maçla birlikte ligin açılış haftasında en fazla oynanan beş fikstüründen biri olacak (Ankaragücü-PTT, Beşiktaş-Bursaspor, Bursaspor-Trabzonspor, Beşiktaş-İstanbulspor) Geçen sezon Süper Lig’de 48 gol atan Ç.Rizespor’da, bu sezon takımda yer almayan Vedat Muriç, bu gollerin yarısından fazlasına direkt katkı yapmıştı (17 gol, 8 asist).Geçen sezon attığı 11 golle 1. Lig’de Gençlerbirliği’nin en golcü oyuncusu olan Nadir Çiftçi’nin profesyonel kariyerinde daha fazla gol attığı sadece bir lig sezonu bulunuyor (12 gol - 2014/15 sezonunda Dundee United formasıyla)

BAKMADAN GEÇME!