Hayvanlara can oldu

Güncelleme Tarihi:

Hayvanlara can oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2018 10:34

Sadece Ankara ve çevresinde iki bin kediye ve sayısını bilmediği kadar çok köpek dostuna bakan Aylin Cumalı, azıcık duyarlılıkla minik dostlarının yaşam hakkının korunacağını belirtti.

Haberin Devamı

Hayvan hakları ile ilgili yasanın da biran önce Meclise’e gelmesi gerektiğini bildiren, Cumalı Hürriyet’e şunları söyledi:

İKİ BİN KEDİYE BAKIYORUM

“Ben Orman Bakanlığı’ndan emekliyim. Geçmişten bu yana hayvanların daha iyi bakılmaları için elimden geleni yapıyorum. Çayyolu Doğal Hayatı Koruma ve Sokak Hayvanlarını Barındırma Derneği’ni 1998’de kurdum. O zamandan bu yana da özellikle sokak hayvanlarıyla ilgileniyorum. Muhtelif projeler yapıyorum. Hatta Kaman Belediyesi bize 7 dönümlük bir arazi tahsis etti. Burada Orta Anadolu’ya yönelik kısırlaştırma merkezi olacak. Ama kendimi Türkiye’nin her yerindeki sokak hayvanlarından sorumlu hissediyorum. Sadece Ankara ve çevresinde iki binin üzerinde sokak kedisi ile ilgileniyorum. Sokağa terk edilmiş çoğu engelli kediler.

Hayvanlara can oldu


ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ

Veteriner fakültesindeki arkadaşlarla hayvan dostu kampüs projesi yaptık. Proje devam ediyor. Kampüslerdeki köpeklerin barınma beslenme işleri rektörler himayesinde, sağlıklarının kontrolü de veteriner fakültesinde yapılıyor. Ancak bu projeye İstanbul Boğaziçi Üniversitesini de aldık. Bu konunun Türkiye çapında yaygınlaştırılarak devam etmesi gerektiğine inanmıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin bilgi ve deneyimlerinde de yararlanılmak kaydıyla, hayvan hakları yasasının gecikmeden hayata geçmesini ümit ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!