Hayati ve tarihi bir dönemeçteyiz

Güncelleme Tarihi:

Hayati ve tarihi bir dönemeçteyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 16:44

100. yılını kutlamaya hazırlanan kırmızı siyahlılar, genç oyunculardan takviyeli kadrosu ile çıktığı mücadelede bir de penaltı kaçırdı. Teknik Direktör Metin Diyadin, transfer tahtasının açılmasının kulüp için çok önemli olduğunun altını çizdi. 

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, 100. yılını kutlayacağı 2022-2023 sezonunun açılış haftasının maçında, Altınordu ile 3-3 berabere kaldı. Eryaman Stadı’ndaki mücadeleye, genç oyunculardan takviyeli kadrosu ile sahaya çıkan kırmızı-siyahlılar, iki kez yenik duruma düştüğü maçta, bir de penaltı atışından faydalanamadı. Gençlerbirliği’nin gollerini; Barış Alıcı, İlker Karakaş ve Aksel Aktaş atarken, konuk takımın golleri; Ahmet İlhan Özek (2) ve Safa Kınalı’dan geldi. Sezon sonunda sözleşmesi sona eren ve Keçiörengücü’ne imza atan ancak kulübünde yaşadığı sorunlar nedeni ile yeniden Beştepe’ye dönen İlker Karakaş, 11’de başladığı maçta, takımının ikinci golünü attı. Hem, Ahmet İlhan Özek hem de Barış Alıcı, eski takımlarına gol atma başarısı gösterirken, iki oyuncu da gollerden sonra sevinç gösterisi yapmadı. Maçın tüm golleri ilk yarıda geldi. Başkent ekibi, skor 2-2 Gökhan Gül ile bir penaltı atışından sonuç alamadı. Bu sezon, Spor Toto 1. Lig’de de VAR sistemi devreye girerken, maçın hakemi Can Cengiz, maçın 7. dakikasında Gençlerbirliği ceza alanı içinde Gökhan Gül’ün eline çarpan topu, VAR’dan gelen uyarının ardından penaltı olarak değerlendirdi. Sonradan oyuna giren futbolcular dahil sahadaki tek yabancı oyuncu Gençlerbirliği’nde forma giyen Ukraynalı Dmytro oldu.

Haberin Devamı

BAŞKENTTE DÖRDÜNCÜ KEZ BERABERLİK ÇIKTI

Gençlerbirliği ile Altınordu, farklı kulvarlarda önceki gün 35. kez karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği bu maçlarda 21 kez kazanırken, Ege temsilcisi 7 galibiyet elde etmişti. 3-3’lük skorla 8. müsabaka berabere sonuçlandı. Kırmızı-siyahlılar, Ankara’da oynadıkları maçlardaki üstünlüğünü bu kez sürdüremedi. Daha önceki maçlarda sahadan 14 galibiyet çıkaran başkent temsilcisi, evinde rakibi ile 4. kez berabere kaldı. Ankara’da sadece bir kez kazanabilen Altınordu, galibiyet hasretine bir halka daha ekledi. Geçen sezon oynanan iki müsabakayı da Gençlerbirliği, 3-2 ve 2-1’lik skorlarla kazanmıştı. Gençlerbirliği’nde sakatlığı bulunan Belyaev, maçı tribünden izlerken, sakatlığı geçen Muhammed Bayır, sezonun ilk mücadelesinde sahaya kaptan olarak çıktı. Gençlerbirliği, ligin ikinci haftasında deplasmanda Boluspor ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

BASİT GOLLER YEDİK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını ve ilk yarının iki takım için de denk geçtiğini belirtip, şunları söyledi: “Basit goller yediğimizi düşünüyorum. 3 gol atıp, kalemizde 3 gol görmemiz çok doğru bir durum olmadı. Kaçırdığımız penaltı da var. İkinci yarıyı tamamen rakip kalede oynadık. Kaçırdığımız net pozisyonlar var. Maçın özellikle ikinci yarısının tamamen lehimize bitmesi gerekiyordu. Şartlar zor olsa da evimizde galip gelmek istiyorduk. Oyun olarak da hak ettik. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Kendilerine yakışan ve giydikleri formanın hakkını veren bir anlayışla sahadaydılar. Kulüp adına böyle zor bir dönemeçte isteklerinden ve gösterdikleri mücadeleden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN KULÜPTÜR

“Transfer yasağının kaldırılması ve tahtanın açılması, Gençlerbirliği için hayati ve tarihi bir dönemeçtir. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Diğer türlü bu yıl, bizim için çok zorlu ve sıkıntılı geçebilir. Oyuncularımızın mücadelelerine katkı verecek, onlara biraz daha güç sağlayacak oyuncu transferi yapmak zorundayız. Yönetimimiz, başkanımız da bunun bilincinde. Bu doğrultuda da yoğun bir çaba içerisindeler. Gençlerbirliği, 100 yıllık tarihe sahip bir kulüp. Kendi ayakları üzerinde yıllardır durmuş bir kulüp. Bu yıl, hayati ve tarihi bir dönemeçtedir. Bütün camia kenetlenip, bu transfer yasağını aşmamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

DURAN TOPTAN 2 GOL MOTİVASYONUMUZU BOZDU

Altınordu Teknik Direktörü Ufuk Kahraman ise planlanmış biçimde 3 gol attıklarını ileri sürüp, şöyle konuştu: “Biri taç ve diğeri kornerden, iki duran topta, konsantrenin dağıldığı anda 2 gol yedik. Rakip 1 de penaltıdan faydalanamadı. Gençlerbirliği, geçiş oyunu oynayan iyi bir takım. Kamp dönemi boyunca ve son haftada Gençlerbirliği takımını çok iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Duran toplardan 2 gol yenmesi takımın konsantrasyonunu biraz dağıttı. İkinci yarı biraz daha biz de geçiş oyununa dönmeye çalıştık. Pozisyonlar da yakaladık, gol de atabilirdik. Ligin ilk maçları her zaman zordur.”

Hayati ve tarihi bir dönemeçteyiz

Haberin Devamı

YENİ BAŞKANIN İLK HEYECANI

Gençlerbirliği’nde 31 Temmuz’da yapılan olağanüstü genel kurulda kulüp başkanlığına seçilen Talip Çankırı, uzun yıllardır yönetici olarak görev aldığı kırmızı-siyahlı camiada, resmi bir maçta ilk kez başkanlık heyecanını yaşadı. Altınordu ile oynanan müsabakayı yönetici arkadaşları ile birlikte takip eden Çankırı’yı, kayın pederi Süleyman Bölünmez de yalnız bırakmadı.

Hayati ve tarihi bir dönemeçteyiz

GÖKHAN GÖNÜL AĞABEYLİK YAPACAK

Gençlerbirliği yönetimi, transfer tahtasını açmaya çalışırken, Teknik Direktör Metin Diyadin’in eski talebesi Gökhan Gönül’ü Gençlerbirliği’ne getirmek için öneri götürdüğü öğrenildi. Halen Spor Toto 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor forması giyen Gökhan Gönül’e, Diyadin’in, “Gel takıma ağabeylik yap” dediği, 37 yaşındaki tecrübeli oyuncunu da bu teklife olumlu yaklaştığı belirtildi. Metin Diyadin, Gençlerbirliği Oftaş’ı çalıştırırken, takımda forma giyen Gökhan Gönül, buradaki başarılı futbolunun ardından Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Gönül, Fenerbahçe’nin yanı sıra Beşiktaş’ta da forma giyerken, A Milli Takımda uzun yıllar görev yaptı.

BAKMADAN GEÇME!