Hayatı paylaşmak için engel yok

Güncelleme Tarihi:

Hayatı paylaşmak için engel yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 14:58

Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin üyeleri ‘Engelliler Haftası’nda saç ve cilt bakımlarını yaptırdı, dans edip şarkılar söyleyerek moral depoladı. Merkezin duvarlarından ise grafiti çalışmasıyla, “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” mesajı verildi.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ nedeniyle ilçedeki engellilerin moral ve motivasyonlarını arttırmak için özel etkinlikler düzenledi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde saç ve cilt bakımlarını yaptıran engelliler, merkezin bahçesindeki etkinlikle dans ettiler, şarkılar söyleyerek karaoke hünerlerini sergilediler. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin duvarına grafiti çalışmasıyla “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” yazan engelliler, Türkiye Jokey Kulübü’nün davetlisi olarak gittikleri hipodromda atlar ve midillilerle zaman geçirdi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçede engelli ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran birçok hizmet gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

Hayatı paylaşmak için engel yok


HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRAN DONATILAR

“Merkezimizde özel rehabilitasyon merkezi, konaklama merkezi, 1 meslek ve beceri merkezi, eğitim ve sosyal hizmet merkezi hizmet veriyor. Konaklama biriminde engelli bireyler yalnız veya yakınlarıyla misafir ediliyor. Merkezimizde konferans salonu, sergi alanı, kütüphane, okuma salonu gibi engellilerin hayatlarını kolaylaştıran birçok donatı yer alıyor” dedi.

Hayatı paylaşmak için engel yok


RENKLİ GÖSTERİLER

Çankaya Belediyesi, Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’ öğrencileri ise yıl boyunca hazırladıkları tiyatro, dans ve müzik gösterileriyle izleyenlerin beğenisini kazandı. Engelli bireylerin ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla sahnelenen ‘Terazi Lastik Jimnastik’ gösterisi, ‘Küçük Kara Balık’ tiyatro oyunu ile ‘Yaramaz Kedi Rondo’ müzikali, renkli anlara sahne oldu.

Hayatı paylaşmak için engel yok


PİKNİK ŞÖLENİ

Pursaklar Belediyesi Engelliler Sosyal Tesisi’ndeki özel gereksinimli çocuklara ve gençlere yönelik ‘Piknik Şöleni’ düzenledi. Piknik Şöleni’nde, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri, çeşitli etkinliklerin düzenlendiği programda müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenirken, keyifli bir gün geçirme imkânı buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!