Havagazı’nda yeni tartışma

Güncelleme Tarihi:

Havagazı’nda yeni tartışma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 14:44

Havagazı Fabrikası’nda yıkıma başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin valiliğe, “Mahkeme sürecinin sonucu beklenmektedir” yanıtını verdiği ortaya çıktı. Yanıtın bilgi edinme kapsamında kendisine ulaştığını belirten CHP’li Murat Emir, “Savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Melih Gökçek, hem mahkeme kararını çiğnemiş hem de insan ve çevre sağlığıyla oynamıştır” dedi.

Haberin Devamı

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda önceki gün yıkıma başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin birkaç gün önce Ankara Valiliği’ne “Yıkım işlemleri mahkeme kararı ile durdurulmuş olduğundan Belediyemizce herhangi bir söküm ve yıkım çalışması yapılmamakta olup, mahkeme sürecinin sonucu beklenmektedir” yönünde bilgi verdiği ortaya çıktı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki yıkım işlemleri için 21 Şubat’ta İçişleri Bakanlığı’na yazılı başvuru yaptığını belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi’nden Ankara Valiliği kanalıyla bize yazılı cevap geldi. Büyükşehir’den yapılan açıklamada ‘fabrikanın yıkım işlemleri mahkeme kararı ile durdurulmuş olduğundan Belediyemizce herhangi bir söküm ve yıkım çalışması yapılmamakta olup, mahkeme sürecinin sonucu beklenmektedir’ deniyor ama yıkıma başlamışlar bile. Havagazı Fabrikası’nın yıkılması mahkeme kararına karşı yapılmış bir işlemdir. Ankara Valiliği’nden edindiğimiz bilgiden görüleceği üzere, fabrika kalıntılarının kaldırılması mahkemece durdurulmuşken, Ankara’yı adeta derebeyi gibi yöneten Melih Gökçek, suç işlemekten kaçınmamıştır. 

Haberin Devamı

ASBEST ORANI KAMUOYUNA AÇIKLANMALI

Öte yandan yine yazıda ‘fabrikanın dış yüzeyinin tamamı branda ile kapatılacaktır’ deniyor. Görüyoruz ki binanın dış yüzeyinin tamamı branda ile kapatılmamış. Fabrikanın asbest içeren kalıntılarını gerekli önlemleri almadan kaldırma girişiminde bulunan Melih Gökçek, Ankaralıların sağlığını bilerek tehlikeye atmıştır. Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan uzmanlar biran evvel atmosferden ve topraktan örnek alarak asbest oranını kamuoyuna açıklamalı. Asbestli yapıyı yıkarken tedbir alınmaması bile Ankaralıların asbeste göz göre göre maruz bırakıldığının kanıtıdır. Buradan savcılara suç duyurusunda bulunuyorum. Melih Gökçek, hem mahkeme kararını çiğnemiş hem de insan ve çevre sağlığıyla oynamıştır. Yaşanacak sağlık sorunlarının tek sorumlusu Melih Gökçek olacaktır.”

BÜYÜKŞEHİR: ASBESTLİ BÖLÜM YIKILMIYOR

Yıkım ihalesinin asbeste göre düzenlenerek yapıldığını vurgulayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, önceki gün şu açıklamayı yapmıştı:
“Çevrede yaşayan ve çalışan insanlar, bir bölümünde asbest bulunan yapıdan rahatsız oldukları için binanın yıkılması amacıyla belediyeye müracaat etti ve yıkıma bu sebeple başlandı. Şu anda asbestli bölüm yıkılmıyor, asbestli bölüme girebilmek için hazırlıklar yapılıyor ve binanın çevresinde gerekli önlemler alınacak, bina giydirilecek. Yıkımın vatandaşın sağlığına herhangi bir zararı olmayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!