Hava kirliliği yüzde 8 azaldı

Güncelleme Tarihi:

Hava kirliliği yüzde 8 azaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2021 00:01

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde 36 ilde yapılan araştırmada, koronavirüs salgınının birinci yılında hava kirliliğinin, bir önceki yıla oranla ortalama yüzde 8 azaldığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Araştırma kapsamında, 36 ilin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyelerin hava kalitesi ölçüm istasyonlarındaki azotdioksit (NO2) hava kirliliği oranı incelendi. Hava kirliliğinin en fazla azaldığı şehirlerin başında, yüzde 38 ile Kırıkkale yer aldı. Ankara’da ise 16 Mart 2019-15 Mart 2020 tarihleri arasında yüzde 53.7 olan kirlilik oranı, yüzde 8 azalarak yüzde 49.7’ye ulaştı.
Araştırmanın koordinatörü, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, “Koronavirüs tedbirleriyle insanlar bir dönem evlerinde kaldı, araç kullanmadı. İnsan etkinliğinin azalması havanın kalitesine olumlu etki yaparken, kirliliğin de azalmasını sağladı. Nüfusun yoğun olduğu büyükşehirlerde hava kirliliğinin azalması, havamızın kalitesi açısından son derece önemli” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!