Hatalı durum varsa gereğini yaparız

Güncelleme Tarihi:

Hatalı durum varsa gereğini yaparız
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 15:38

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankapark’ta salı günü çıkan yangının ardından ortaya atılan teknik şartnameye uyulmadığı ve niteliksiz malzeme kullanıldığı iddialarına ilişkin “İncelenir, eğer hatalı bir durum varsa gerekli işlem yapılır” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün Ankapark’ın inşasında teknik şartnamelerinin yerine getirilmediği ve niteliksiz malzeme kullanıldığı iddialarını Hürriyet Ankara’ya değerlendirdi. Ankapark’ta detaylı bir inceleme yapılacağını ve sonucunun açıklanacağını belirten Başkan Tuna şöyle konuştu:

GİZLENECEK BİR ŞEY YOK

“Bu teknik bir mevzu. Teknik konuyla ilgili incelemeler yapılır eğer hatalı bir durum varsa gerekli işlem yapılır. Kamunun işi neticede, inceleteceğim. Milletin malı. Gizli kapaklı bir şey olmaz orada eğer böyle bir şey varsa açıklarız. Gizlenecek bir şey yok. Biz burada milletin emanetini taşıyoruz. Burada mal sahibi millet. Her şeyi gayet açık ve net ortaya koyarız.”

Haberin Devamı

KAYNAK KIVILCIMINA YANGIN TÜPÜ UYARISI

Ankapark’ta oyun çadırındaki imalat esnasında kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımla çıkan yangın, akıllara kaynak ve kesme işlemlerinde alınması gereken önlemleri getirdi. Kaynak ve jet taşıyla kesim çalışmalarında mutlaka yangın tüpü bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, “Bu önlem kaynak esnasında çıkabilecek yangının büyümeden söndürülmesini sağlar. Ancak uyarılarımıza rağmen ihmal ediliyor” dedi. Ekim ayında Hilton Oteli’nin çatısında da kaynak esnasında yangın çıktığını hatırlatan Sipahi şöyle konuştu:
“Kaynak yapılırken çıkan yangınlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Söndürülebilmek veya en az zararla atlatabilmek için ilk müdahale çok önemli. O nedenle bu tür işlemleri yapanlara mutlaka hemen yanlarında standartlara uygun yangın söndürme cihazı bulundurulması gerektiğini her defasında söylüyoruz.

İHMAL EDİLİYOR

Bu önlem kaynak esnasında çıkabilecek yangının büyümeden söndürülmesini sağlar. Ancak uyarılarımıza rağmen ihmal ediliyor. Burada işverenlere de büyük görev düşüyor. İşyeri sahipleri, işverenler, ilgili firma sorumluları da bu konuda titiz davranmalı. Önlem olarak bulundurulacak çalışır durumdaki yangın söndürme tüpleri can ve mal güvenliğinin sigortasıdır. İşin büyüklüğüne ve niteliğine göre 2-6 kilogram arasında kimyasal tozlu yangın söndürme tüpü bulundurulması şart.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!