Hatalar arttıkça sabrımız taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Hatalar arttıkça sabrımız taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2020 23:20

Sarı-lacivertli ekibin başkanı Fatih Mert, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu yetkilileri ile görüşüp, “Ankaragücü’nün hakkını sonuna kadar savunacağız” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Süper Ligin 5. haftasında, Çaykur Rizespor’a deplasmanda 5-3 yenilen Ankaragücü’nde hakem kararlarına yönelik tepkiler sürerken, yönetim kanadı harekete geçip, bundan sonraki süreçte saha dışındaki mücadelenin daha sert yapılacağı mesajını verdi.
Alper Potuk’a gösterilen kırmızı kart ile ev sahibi ekibe verilen ilk penaltının ‘çok ağır’ olduğu görüşünde birleşen sarı-lacivertli yöneticiler, bu kararların maçın gidişatını değiştirdiğini ve sonucu rakip lehine geliştirdiğini vurguladı. Geride kalan sezon, oynanan kritik maçlarda da bazı hakem kararlarının sonuç üzerinde etkili olduğunu hatırlatan yöneticiler, durum değerlendirmesi yaptı.

Hatalar arttıkça sabrımız taşıyor


KARARLAR EŞİT VE ADİL OLMALI

Değerlendirmede yöneticiler; “Bizim maçlarımızda, attığımız goller VAR’a takıldı. Bazı pozisyonlar lehimize sonuçlanacakken VAR’a bile gidilmedi. Penaltılarımız verilmedi, oyuncularımız atıldı. Saha içinde adaletsizliklerle karşılaştık. Bu sezon başında da benzer şeyler yaşanmaya başladı. Bir oyuncumuzun kolu çatladı, bir oyuncumuzun burnu kırıldı. Rakipler kart bile görmedi. Biz kurallar her takıma eşit ve adil uygulansın derdindeyiz. Baçı maçlarda pozisyonlar, VAR’da dakikalarca tartışılıyor. Bazen ise hemen karar veriliyor. Geçen sezon hakem kararları ile canımız çok yandı. Bu sezon da yanmaya devam ediyor. Yönetici olarak bizim gösterdiğimiz çabaya, teknik ekip oyuncu olarak da sahadakilerin emeğine yazık” şeklinde görüş birliğine vardı. Bu değerlendirmenin ardından, Ankaragücü yönetimi Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu yetkilileri ile görüşme yaptı.
Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, hafta içinde de yetkililerle yüz yüze görüşeceklerini ve sabırlarının kalmadığını ifade edeceklerini söyledi.
Mert, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ankaragücü’nün hakkını savunacağız. Önceki gün konunun muhattablarıyla telefonda görüşmeler yapıldı. Hafta içi de yüz yüze görüşüp, böyle hatalara artık sabrımızın kalmadığını bu kez yüzlerine söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HATAY MAÇI OYNANACAK MI ?

Ankaragücü’nün hafta sonunda karşılaşacağı Atakaş Hatayspor maçının oynanıp oynanmayacağı TFF’nin kararına göre netleşecek. Hatayspor basın sözcüsü Rahmi Vardı, tüm sporcuları ve tesisleri karantinaya alarak, futbolcuların evlerinde dinlenmesini sağladıklarını belirtip, şu bilgileri verdi:
“Bundan sonraki süreçte Futbol Federasyonu (TFF) talimatlarına göre hareket edeceğiz. Takımın bu hafta antrenmanlara ve hafta sonu oynayacağımız Ankaragücü maçına çıkıp çıkamayacağı, test sonuçları ve TFF’nin alacağı karara göre belirlenecek. Takımın sağlık durumunu yakından takip ediyoruz.”
Hatayspor’un, geçen hafta oynayacağı BŞB Erzurumspor maçı, takımda 17 futbolcu ve teknik direktörün testleri pozitif çıktığı için ertelenmişti. Bordo-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, daha önce testi pozitif çıkan 6 oyuncudan 5’inin ikinci testinin negatif çıktığı belirtildi. TFF sahaya dönüş protokolüne göre takımların kadrosunda sağlıklı 14 futbolcu kaldığı takdirde maçlar oynatılabiliyor.

Hatalar arttıkça sabrımız taşıyor


HEDEFTEKİ İSİM GÖÇEK

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin, Çaykur Rize - Ankaragücü maçını yöneten hakem Abdülkadir Bitigen’in yanı sıra eleştiri tahtasına koydukları diğer isim FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek oldu. Göçek, geçen yıl Ankaragücü’nün sahasında 2-1 yenildiği Medipol Başakşehir maçındaki yönetimi ve VAR ile olan diyaloğu nedeniyle tepki çekmişti. Göçek, 5-3 kaybedilen Çaykur Rize maçında bu kez VAR’da görev aldı ve yeni büyük tepki gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!