Haraç çetesine suç üstü

Güncelleme Tarihi:

Haraç çetesine suç üstü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2021 01:47

Ulus Hali’ndeki esnafı ölümle tehdit ederek haraç toplamaya çalışan bir çete polisin operasyonuyla çökertildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 6 çete üyesinin esnafa çıplak görüntülerini çekerek şantaj yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Ulus Hali bölgesinde haraç aldıkları esnafı ölümle tehdit eden ve dükkânlarına zarar veren suç örgütü, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla çökertildi. Polis ekipleri, para vermeyen esnafın ev ve iş yerlerine hasar verecekleri bilgisi üzerine tespit edilen adreslerde önlem aldı. Y.B., F.Ç., M.B., M.U., Y.K. ve N.S., adreslere hasar vermek için geldikleri sırada polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada ise 2 tabanca ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 6 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, ‘birden fazla kişi ile nitelikli yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘eziyet çektirme’, ‘kasten yaralama’, ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’, ‘mala zarar verme’, ‘suça azmettirme’, ‘ölümle tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haraç çetesine suç üstü


GÖRÜNTÜLERLE KORKUTMUŞLAR

Ekiplerin çalışmaları ile ifadeler doğrultusunda suç örgütü üyelerinin iş yerlerinde esnaftan haraç aldıkları, vermek istemeyenleri ölümle tehdit ettikleri, dükkanlarına saldırdıkları, darbettikleri tespit edildi. Çete üyelerinin nazı iş yeri sahiplerinin ise çıplak görüntülerini çekerek şantaj ve tehdit suçunu işledikleri, esnafa bu görüntüleri izleterek baskı kurdukları ve kepenk açtırmadıkları anlaşıldı. Esnafın ailelerine zarar verilebilecekleri korkusuyla birçoğu sabıkalı şüphelilerden daha önce şikayetçi olamadığı öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!