Halk Ekmek’ten 750 bin ekmek

Güncelleme Tarihi:

Halk Ekmek’ten 750 bin ekmek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2020 01:58

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde(cumartesi) 750 bin adet ekmek ürettiklerini belirten Halk Ekmek Genel Müdürü Recep Mızrak, “418 Halk Ekmek büfesi ile yedi satış mağazası, pazar günü de dahil saat 08.00’den itibaren hizmet verdi” dedi.

Haberin Devamı

Vatandaşın olumsuz etkilenmemesi için ekmek üretimine hiçbir koşulda ara vermediklerini belirten Mızrak, “Sağlık kurallarına uygun bir şekilde üretimimize devam ediyoruz. 11 Nisan itibarıyla yaklaşık 750 bin ekmek üretimimiz oldu. Büfelerimize, satış noktalarımıza dağıttık. Kendi satış mağazalarımızda satışlarımız devam ediyor. Ekmek talebine ‘ekmek yok’ denilmesi söz konusu değil. Personelimiz fedakârca çalışmaya devam ediyor. Onlara da özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PAZARCILARIN ELİNDE KALAN SEBZE VE MEYVEYİ ABB SATIN ALDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından pazarcıların elinde kalan sebze ve meyveyi satın aldı. Satın alınan sebze ve meyveler, BELSO Soğuk Hava Deposu’nda muhafaza edilirken, günlük olarak BELPA Mutfağı’nda yemeklerde kullanılacak. BELPA Mutfağı’nda çıkarılan günlük yaklaşık 10 bin kişilik yemek, ücretsiz olarak 65 yaş ve üstü vatandaşlara, yaşlı bakım evleri, engelli hizmet merkezleri, taziye evlerine ve yurtlarda kalan sağlık çalışanlarına gönderilecek.

Halk Ekmek’ten 750 bin ekmek


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!