Haklı talebimize duyarsız kalmadılar

Güncelleme Tarihi:

Haklı talebimize duyarsız kalmadılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2020 16:26

Bazı kulüplerin, ekonomik açıdan yaşanan zorlukların büyüyeceği şeklinde kaygıları olduğunu aktaran Mert, “Bu konuda gerekli desteklerin sağlanacağını umuyorum. Bu farkın bir şekilde kapatılması önemli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılması ve ligin önce 21 takımlı sonrasında ise 20 takımlı oynanması ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Tüm spor kulüplerine teşekkür ediyorum. Duyarsız kalmadılar. Bu zorlu süreç, Mart ayında koronovirüs salgını ile başladı. Burada hiçbir kulübün haksız bir istemi söz konusu değil. Salgın nedeniyle böyle bir durum yaşanmasıydı Ankaragücü olarak böyle bir talepte bulunmazdık” dedi.
Kulüplerin kararının perde arkasını anlatan Mert, şunları söyledi:
“7 kulüp tarafından, ligler bitmeden futbol federasyonuna küme düşmenin kaldırılması için talepte bulunmuştu. O dönemde hiçbir takımın küme düşme olayı belli değildi. Daha sonra Yukatel Denizlispor’un da katılımıyla 8 takım oldu. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın başından beri bize desteği söz konusuydu. 10 takım bunu zaten konuşuyorduk. Tüm kulüplerin dayanışmasıyla ve ortak bir tavsiye kararı alındı. Bu bizim açımızdan olumlu oldu. Süper Lig takımlarının ortak kararı, küme düşmenin kaldırılmasıydı. Bu anlamda tüm kulüplere teşekkür ediyorum.”

Haklı talebimize duyarsız kalmadılar


KULÜPLERE MADDİ YARDIM ÖNEMLİ

“Ligin bu sezon 21 takımlı oynanması halinde, gelirlerle ilgili bazı kulüplerin kaygısı mevcut. Çoğu kulüp bunu belirtmedi ama bazı kulüpler ekonomik gelirlerde azalma olacağını düşünüyor ve bunda da haklılar. Bunun için de buraya destek sağlayacak mercilerin devreye girmesi bekleniyor. Dünyada olağanüstü bir durum yaşanıyor. Devlet desteği mi olur, sponsor desteği mi olur ya da yayıncı kuruluşun desteği mi olur bilemiyorum ama aradaki bu farkın kapatılması önemli. Süper Lig’den düşen kulüplerin ekonomik durumu kötüleşiyor ve daha kötü bir tablo ile karşı karşıya kalınıyor. Ankaragücü olarak bir alt lige düşseydik işimiz çok daha zor olurdu. Zaten ekonomik zorluk çeken bir kulübüz. Geliri olmadan bu kulübü bugünlere getirdik. Süper Lig’de olmak, bir alt lige göre, kulübü ekonomik anlamda çekip çevirmekte büyük avantaj sağlıyor.”

20 TAKIMLI SÜPER LİG GÜNDEMDE

Haberin Devamı

“Yeni sezonda maçlara seyirci alınıp alınmayacağı net değil. Salgın nedeniyle yaşanan olağanüstü durum şu anda da devam ediyor. Liglerin seyircili oynanıp oynanmayacağı belli değil. Temmuz ayında 35-40 derecelerde maçlar oynandı. Bununla yaşamaya ve buna alışmaya mecburuz, yoksa normalleşemeyeceğiz. Maçlar başlayana kadar takımlar bir şekilde yeni sezona hazırlanacaklar. Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği şartlar altında, federasyon bir takvim çıkaracak ve ona göre devam edilecek. TFF Birinci Ligden gelecek takımlarla birlikte bu sezon için 21 takım, bundan sonraki sezonlar için ise 20 takımlı bir ligin oynanabileceği gündemde. Burada bir mutabakat olacak. Avrupa’da benzer şekilde oynananlar ligler mevcut.”
Fatih Mert, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in durumu ile ilgili olarak da “Hocamızla sözleşmemiz sezon sonuna kadardı. 1.5 yıl opsiyonlu bir anlaşmamız vardı. Net bir durum söz konusu değil” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!