Hacı Bektaş Veli sempozyumla anıldı

Güncelleme Tarihi:

Hacı Bektaş Veli sempozyumla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 23:18

Gazi Üniversitesi ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğinde, UNESCO Milli Komisyonu katkılarıyla, “Hünkar Hacı Bektaş Veli'yi Anma Ulusal Sempozyumu” düzenlendi.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi () Mimar Kemaleddin Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumda konuşan GÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, UNESCO Milli Komitesi'nin tarihteki ve kültürdeki önemli şahsiyetler ile hususlarla ilgili çalıştığını ifade etti.

Hacı Bektaş Veli sempozyumla anıldı


Bu yılın, girişimleriyle hem Hacı Bektaş Veli hem Yunus Emre hem de Ahi Evran Dede yılı olarak ilan edildiğini belirten Yıldız, Gazi Üniversitesinin Türk tarihinin değerlerini anmaya, anlatmaya ve tanıtmaya çalıştığını söyledi. Yıldız, “Hacı Bektaş Veli Anadolu'nun Anadolu olmasını sağlayan önemli şahsiyetlerden biridir” dedi.

TÜRK BİRLİĞİNE KATKI SAĞLADI

Hacı Bektaş Veli'nin Türk kültürünün önemli köşe taşlarından birisi olduğunu kaydeden Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu da şöyle konuştu:

Hacı Bektaş Veli sempozyumla anıldı


“Hacı Bektaş Veli kargaşanın hakim olduğu bu dönemde diğer Yesevi dervişleri ile ortaya koydukları düşünceleriyle Anadolu'da birlik ve beraberliğin sağlanmasında etkili olduğu gibi Türk birliğinin sağlanmasındaki katkılarıyla yeni oluşumların fikri altyapısını oluşturmuş, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun zeminini hazırlamıştır. Hacı Bektaş Veli, Türk kültürünün önemli köşe taşlarından birisidir. Anadolu'nun İslamlaşması ve Türkleşme sürecinde etkili olmuş kalıcı izler bırakmıştır."

Hacı Bektaş Veli sempozyumla anıldı


YENİÇERİLERİN MANEVİ PİRİ

UNESCO olarak Hacı Bektaş Veli'yi uluslararası topluma sunarken mesajlarını insanların eşitliği gibi pek çok tema üzerinden aktardıklarını aktaran UNESCO Türkiye Milli Komitesi Başkanı Öcal Oğuz ise “Bu şahsiyet aynı zamanda Osmanlı Devleti'nin en güçlü dönemlerinde ordumuzu oluşturan yeniçerilerin de manevi piridir” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!