Gündemdeki oyuncular Beştepe’nin yolunda

Güncelleme Tarihi:

Gündemdeki oyuncular Beştepe’nin yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2020 23:22

Başkan Fatih Mert’in listesinde yer alan isimlerden Sarlija ile anlaşma sağlandığı, Bijol için de kulübü ile görüşmelere başlandığı belirtiliyor. Trabzonspor’un genç savunmacısı Hüseyin Türkmen de adaylar arasında.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde Süper Ligin başlamasına sayılı günler kala transfer trafiği yine yoğunlaşmaya başladı. Keçiörengücü’nden Erdi Dikmen, Anderlecht’ten Luca Adzic ve Royal Antverp’ten Jonathan Bolingi’nin transferi konusunda önemli adımlar atan sarı-lacivertlilerin, Başkan Fatih Mert’in listesinde yer alan isimlerden Zvonimir Sarlija ile anlaşma sağladığı, Jaka Bijol için de kulübü ile görüşmelere başladığı belirtiliyor. Trabzonspor’un genç savunmacısı Hüseyin Türkmen’de adaylar arasında.
Ankaragücü’nün bir süredir takibe aldığı 23 yaşındaki Zvonimir Sarlija’nın bonservisi Slaven Belupo takımında. Geride kalan sezonunun birinci bölümünde Rusya’nın CSKA Moskova, ikinci yarısında ise Fuat Çapa’nın teknik direktörlüğünü yaptığı Kasımpaşa’da kiralık olarak geçiren Hırvat stoper, iki takımda toplam 21 maçta forma giydi. Sarlija, bu süreçte 1 gol atarken, 1 de asist yaptı.
Başkent ekibinin transferini düşündüğü diğer isim ise Rusya Ligi takımlarından CSKA Moskova forması giyen Jaka Bijol.
Ankaragücü’nün, Jaka Bijol için Rus kulübü ile görüşmelere başladığı ifade edildi. CSKA Moskova ile olan sözleşmesi 2023 yılına kadar devam eden 21 yaşındaki ön libero Bijol; geçen sezon forma giydiği 34 maçta 2 gol ve 2 asist üretti.

Gündemdeki oyuncular Beştepe’nin yolunda


YERLİ BİR SAVUNMACI ARAYIŞI

Ankaragücü’nün transfer listesinde bir yerli savunmacının bulunduğu bu ismin de Trabzonsporlu Hüseyin Türkmen olduğu ileri sürülüyor. Geçen sezonun ilk bölümünde çıkış yakalayan ancak sonraki süreçte formasını kaptıran Hüseyin, Trabzonspor’un Samsunspor ile oynadığı hazırlık maçının kafilesinde yer almadı. Hüseyin’in kiralık olarak Ankaragücü’ne transfer edileceği iddia edildi.

AMİNİ’YE KULÜBÜ KUCAK AÇTI

Ankaragücü’nün anlaşma sağladığı ve sözleşme imzalama aşamasına geldiği Avustralyalı futbolcu Mustafa Amini eski kulübü AGF Aarhus kucak açtı.
Theworldgame sitesinde yer alan haberde, 27 yaşındaki futbolcunun Ankaragücü ile e-posta ile sözleşme imzaladığı için gelen teklifleri reddettiği, ancak 2 gün sonra Ankaragücü’nün anlaşmadan vazgeçmesi ile ortada kaldığı ifade edildi.
Ankaragücü’nü FIFA’ya şikayet eden Amini için AGF Aarhus futbol direktörü Peter Christiansen, “Kapımız her zaman ona açık. Geri dönerse kısa süreli bir anlaşma yapabiliriz. Kulüpte geçirdiği 4 yıl boyunca hem bir oyuncu hem de bir kişi olarak büyük bir etki bıraktı. Bu nedenle futbol geleceğini önemsiyoruz” dedi.
Christiansen, “Türkiye’ye transferinde olanlar çok talihsiz. İster yeni bir sözleşme imzalayalım. İsterse de transfer bitene kadar bizde antrenmana çıksın. Ona yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TSYD Kupası 5 Eylül’de

Haberin Devamı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Kupası’nda, Ankaragücü ve Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. 5 Eylül 2020 Çarşamba günü Eryaman Stadı’nda oynanacak maç saat 19.00’da başlayacak ve TRTSpor’dan canlı yayınlanacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında karşılaşmaya seyirci alınmayacak. Geçen yıl ki kupayı Gençlerbirliği 2-0’lık skorla kazanmıştı.

Ankaragücü Halter Takımı, Bilecik’te düzenlenen turnuvada, 30 Ağustos Zafer Kupası’nın sahibi oldu. 7 sporcu ile turnuvaya katılan A.Gücü’nde, 55 kg’da İlayda Akkaya, 76 kg’da Nazlı Özer, 81 kg’da Merve Çöpatlamaz birinci, 59 kg’da İlknur Sırma ve +88 kg’da İnci Kaya ikinci, 71 kg’da Sevilay Arslaner de üçüncü oldu. Bu sonuçların ardından A.Gücü turnuvada kürsünün zirvesine çıktı.
Halter takımı antrenörleri Ertan Mert ve Halil İbrahim Turan, “Zafer Kupası bizler için çok önemliydi ve bunu kazandık. Destekleri için başkanımız Fatih Mert ve yöneticilerimize teşekkür ederiz. Büyük Ankaragücü taraftarı bizi Bilecik’te de yalnız bırakmayıp destekledi. Başarılarımız camiamıza armağan olsun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!