‘Güçlüler’in haftası

Güncelleme Tarihi:

‘Güçlüler’in haftası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2022 21:31

Ankaragücü, Tuzlaspor engelini uzatma anlarında bulduğu golle geçip, liderin peşini bırakmadı. Keçiörengücü ise deplasmanda Altınordu karşısında iki kez yenik duruma düştüğü maçı, 2 dakikada bulduğu gollerle 3-2 kazanıp, tehlikeli bölgenin dışına çıktı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 2. yarı heyecanı, 15 günlük aranın ardından yeniden başladı. İlk devre tamamlandığında sıralamada 3 farklı noktada bulunan 3 başkent ekibi, ikinci yarıya 2 galibiyet ve bir yenilgi ile giriş yaptı. MKE Ankaragücü ve Ankara Keçiörengücü, aranın sonrasında oynadıkları ilk hafta maçlarını kazanıp, yeni döneme ‘güçlü’ bir adım attı. Gençlerbirliği ise ilk maçında deplasmanda rakibine tek golle yenildi.
Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ve liderlik yarışında Bereket Sigorta Ümraniyespor ile kıyasıya bir rekabet içinde olan Ankaragücü, Eryaman Stadı’nda oynadığı maçta Hakan Kutlu’nun takımı Tuzlaspor’u zor da olsa yendi. Sarı-lacivertliler, üç önemli hücum oyuncusunun (Eren Derdiyok, Owusu ve Ariyibi) olmadığı maçta rakip kale önünde fazla bir etkinlik gösteremedi. Yakından takip ettiği liderin, gündüz bölümünde oynadığı maçını kazanmış olmasından dolayı, mutlak galibiyetin gerektiği müsabakada, rakibinin son bölümde eksik kalmasını iyi değerlendiren ve baskısını arttıran Ankaragücü, uzatma anlarında Alperen Babacan’ın attığı golle 3 puanı kazandı. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetle puanını 39’a çıkarıp, ikincilikteki yerini sağlamlaştırdı.
Zirve yarışı içindeki takımlardan BŞB Erzurumspor’un kendi sahasında Nasadoge Menemenspor ile 1-1 berabere kalıp 2 puan yitirmesi, Royal Hastanesi Bandırmaspor’un da kendi evinde ilk yarısını 3-0 önde tamamladığı maçta, küme düşme hattında bulunan Altaş Denizlispor’a 4-3 yenilmesi, Ankaragücü’nün son anlarda bulduğu golle kritik maçı kazanmasının anlamını daha belirginleştirdi.

KEÇİÖRENGÜCÜ İLK KEZ DEPLASMANDA KAZANDI

Spor Toto 1. Lig’e iyi başlayamayan ve 6. hafta geçilirken, puan cetvelinin son basamağına inip, sonrasındaki bölümde ateş hattının içinde kalan Ankara Keçiörengücü, ikinci devrenin açılış maçında, Altınordu’yu deplasmanda 3-2 yenerek, hem tehlikeli bölgenin üzerine çıktı hem de bu sezon ilk kez bir deplasmandan galibiyetle döndü.
Sezonun ilk yarısını 19 puanla tamamlayan ve bu puanın 17’sini iç saha maçlarında toplayan mor-beyazlılar, 9 kez oynadığı dış saha müsabakalarında sadece 2 kez berabere kalıp, 2 puan almıştı. Teknik Direktörlüğe Taner Taşkın’ın getirilmesinin ardından çıkışa geçen Keçiörengücü, ligin genç ve dinamik ekibi Altınordu karşısında iki kez yenik duruma düşmesine rağmen maçı çevirmeyi başardı. Müsabakanın 71. dakikasında 2-1 geride olan Keçiörengücü, 76 ve 78. dakikalarda 2 gol bulup, çok önemli bir virajı kayıpsız döndü. 22 puana yükselen mor-beyazlılar, sıralamada 13. basamağa kadar tırmandı.

GENÇLERBİRLİĞİ’Nİ ROTASYON DARLIĞI ZORLUYOR

Ligin ilk yarısını deplasman yenilgisi ile tamamlayan Gençlerbirliği, ikinci devreye de deplasmanda mağlubiyetle başladı. Kırmızı-siyahlılar, yenilgi sonrası 26 puanda kalıp, sıralamadaki yerini korumayı başardı. Ancak, alt gruptaki bazı ekipler haftayı puanlarla kapatırken, ateşi yükselen bölgede sayısı artan ve birbirine yakınlaşan takımlar arasındaki puan farkı biraz daha azaldı.
Sezon içinde kadro darlığı sıkıntısı çeken kırmızı-siyahlılar, ikinci yarı başladığında bunu daha da derinden yaşamaya başladı. Eyüpspor karşısına, operasyon geçiren Kazenga Lualua ve Aksel Aktaş’ın yanı sıra cezalı olan Areon Tshibola’dan yoksun çıkan kırmızı-siyahlılar, bu müsabakada da Arda Kızıldağ’ın cezalı duruma düşmesi ile kendini yeni bir sıkıntının içinde buldu. Sakatlandığı için maça devam edemeyen Gökhan Gül’ün durumu da teknik kadroyu bu anlamda zorlayan bir başka gelişme oldu.
Sezon başındaki transfer yasağını açtıktan sonra kadrosunu oluşturan Gençlerbirliği’nde, Kerim Avcı ile yollar ayrılmış, Rahmetullah Berişbek ve İlker Karakaş da kadro dışı bırakılmıştı. 12 Ocak’ta başlayacak ara transfer dönemi öncesinde, MKE Ankaragücü’nde olduğu gibi Gençlerbirliği’nin transfer tahtası şu an için kapalı duruyor.

Haberin Devamı

6 PUANLIK BİR MAÇTI

Haberin Devamı

Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın, Altınordu’yu 3-2 yendikleri maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, kendileri için 6 puan değerindeki müsabakada 4 oyuncudan sakatlık, ceza ve Kovid-19 nedeniyle faydalanamadıklarını söyledi.
Taşkın, zor ve kazanmaları gereken bir maç oynadıklarını belirtip “İlk devrede kısmen rakibin, ikinci devrede ise tamamen bizim üstün olduğumuz bir karşılaşmaydı. Bu kadar eksik oyuncuyla deplasmanda oynamak kolay değildi. Yeni transferlerimizden de faydalanamadık. 5 yeni transferimiz var. Onlar da gelince daha iyi bir takım olacağımızı umut ediyorum. Keçiörengücü’nü daha üst sıralara taşımak için daha iyi futbol oynayıp puanlar toplayacağımızı düşünüyorum. Burada altın pay oyuncularıma ait” diye konuştu.

Haberin Devamı

TARAFTARA SÜRPRİZ HEDİYELER GELİYOR

Gençlerbirliği, kulüp Passolig kartını ilk kez çıkaran ve vize yenileme yapan taraftarlarına sürpriz hediyeler dağıtacak.
Sadece Gençlerbirliği Passolig kartlarına geçerli olacak kampanya için taraftarların, stadyuma giriş protokolünde yer alan aşı şartlarını yerine getirmiş olması gerekiyor.
Ligin 21. haftasında oynanacak Adanaspor maçı öncesi, yeni kart çıkarma ve vize yenileme işlemlerinin yer aldığı kampanyadan faydalanmak için bu işlemin Eryaman Stadı Passolig Gişelerinden yapılması gerektiği belirtildi.
Kampanyada ilk etapta 145 taraftara hediye dağıtılacak.
45 kişi, 4 ayrı mekanda olmak üzere birer kişilik yemek, 30 kişi kahve, 10 kişi, birer kişilik kahvaltı, 30 kişi Gençlerbirliği atkısı, 30 kişi de Gençlerbirliği Ajandası kazanacak.

KOMBİNE KARTLARDA İNDİRİM YAPILDI

Gençlerbirliği kulübü ayrıca kombine biletlerde de yüzde elli oranında indirim yaptı.
Yapılan açıklamada, takımın 2021-2022 sezonunun ikinci yarısında oynayacağı maçlarda geçerli olacak kombine biletlerinde yüzde 50 oranında fiyat indirimine gidildiği, Pazartesi günü Eryaman Stadı’nda oynanacak Adanaspor A.Ş. karşılaşmasıyla birlikte indirimli biletlerin kullanılmaya başlanacağı belirtildi.
Yeni düzenlemeye göre kombine biletler; birinci kategori 175, ikinci kategori 125, üçüncü kategori 100, dördüncü kategori ise 75 TL’den satılacak.

 

Haberin Devamı

AHMET ÇALIK İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Gençlerbirliği kulübü, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski futbolcusu Ahmet Çalık için, kulüp resmi internet sitesinden başsağlığı mesajı yayımladı.
Mesajda; “Altyapımızdan yetişen ve genç yaşta takımımızda kaptanlık görevini üstlenen, son olarak Konyaspor’da forma giyen eski futbolcumuz Ahmet Yılmaz Çalık’ın vefatını, büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ahmet, alt yaş kategorilerinden itibaren her yaşta Gençlerbirliği formasını giymiş, özverili mücadelesi ve azmiyle A takıma yükselmişti. Henüz 20 yaşında takım kaptanı olan Ahmet, kaptanlık görevini de layıkıyla yerine getirmiş ve kulübümüzden Galatasaray’a transfer olmuştu. Genç milli takımların yanı sıra, A Milli Takım forması da giyen değerli bir sporcumuzu, altyapımızdan yetişen bir evladımızı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Merhum futbolcumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, camiamıza ve Türk futbol ailesine başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

TİAGO PİNTO TAKIMA DÖNDÜ

Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasında deplasmanda Kocaelispor ile mücadele edecek olan Ankaragücü’nde karşılaşmanın hazırlıkları sürüyor.
Beştepe Tesisleri’nde Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetiminde yapılan antrenmanda, teknik ve taktik içerikli çalışmalara ağırlık verildi.
Keçiörengücü ve Tuzlazspor maçlarında oynayamayan Portekizli savunmacı Tiago Pinto tedavisinin tamamlanmasının ardından takımla birlikte çalışmalara başladı. İzinli olduğu için yurt dışında bulunan Owusu Kwabena önceki gün yapılan antrenmanda yer almadı. Sarı-lacivertli ekipte, cezalı oyuncu bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!