Güç gösterisine devam

Güncelleme Tarihi:

Güç gösterisine devam
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 00:03

Teknik Direktörlüğe Hikmet Karaman’ın gelmesinin ardından toparlanan sarı-lacivertliler, ilk yarıda oyunu kontrolünde tuttu. İkinci yarının başında Alper’in golü ile öne geçen Başkent ekibi, kritik bir galibiyete ulaştı.

Haberin Devamı

Stat: Olimpiyat
Hakemler: Halis Özkahya (**), Ali Saygın Ögel (**), Hakan Yemişken (**)
Karagümrük: Viviano (**), Hedenstad (**), Roco (**), Campi (**) (dk. 89 Ademi), Balkovec (**), Ndao (**) (Dk. 83 Salibur), Biglia (**), Castro (**)(dk. 83 Emre), Bertolacci (*) (dk. 71 Jimmy *), Borini (**), Sobiech (*) (dk. 71 Mevlüt *)
Ankaragücü: Fredrich (***), Kitsiou (***), Kulusic (***), Sarlija (***), Atila (***), Saba (***), İbrahim (**) (dk. 90 Erdi), Endri (***) (dk. 87 Voca), Alper (***), Geraldo (**) (dk. 71 Ali Kaan *), Börven (**) (dk. 86 Emre)
Gol: Dk. 54 Alper (Ankaragücü)
Sarı kart: Mevlüt (Karagümrük), Fredrich (Ankaragücü)

Ankaragücü, Süper Lige tutunma yolunda önemli bir adım attı ve 29. haftanın kritik maçında Fatih Karagümrük’ü 1-0 yenip, tırmanışını sürdürdü. Alper’in golü ile kazanan sarı-lacivertliler, 27 puana yükseldi.
12. dakikada Fatih Karagümrük gole yaklaştı. Sağ kanattan savunmanın arkasına sarkan Ndao, topu ceza sahası içindeki Castro’ya gönderdi. Arjantinli oyuncunun şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
44. dakikada gelişen Ankaragücü atağında Endri’nin ceza sahası çizgisinin yaklaşık 1 metre gerisinden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Viviano topu kornere çeldi.
İki takımın da pozisyon üretmekte zorlandığı müsabakanın ilk yarısı, golsüz tamamlandı.

ORGANİZE ATAK SONUÇ VERDİ

48. dakikada Borini önündeki iki rakibine rağmen soldan ortasını açtı. Arka direk önünde Castro’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.
54. dakikada Ankaragücü öne geçti. Geraldo’nun ara pasında ceza sahası içi sağından çizgiye inen Saba, topu kale alanı içindeki Alper’e çıkardı. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak kaleci Viviano’nun ayağına da çarparak ağlarla buluştu: 0-1.
90+1. dakikada Balkovec’in soldan ortasında defanstan seken top Mevlüt’ün önüne düştü. Mevlüt’ün şutunda kaleci Friedrich meşin yuvarlağı çeldi.
90+6. dakikada Borven’in pasına hareketlenen Saba, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Şutunda, kaleci Viviano topu kontrol etti ve maç 1-0 sona erdi.

Haberin Devamı

NOTLAR:

ALPER’DEN MÜTHİŞ ÜÇLÜK

Haberin Devamı

Ankaragücü’nü, Fatih Karagümrük maçında galibiyete taşıyan golü atan tecrübeli oyuncu Alper Potuk, 3 yılı aşkın sürenin sonunda Süper Ligde gol sevinci yaşadı. Sezon başında Fenerbahçe’den gelen Alper, en son golünü, 3 Şubat 2018 yılında, sarı-lacivertli forma altında Gençlerbirliği’ne atmıştı.
Ankaragücü, Fatih Karagümrük maçına, Galatasaray’ı 2-1 yenen kadrosundan bir değişiklikle çıktı. O müsabakada sakatlanan Korcan’ın yerine dünkü mücadelede kaleyi, Fredrich korudu. Atakan sakatlığı, Paintsil de cezası nedeniyle forma giyemedi.

RAKİBİ İLK KEZ YENDİ

Ankaragücü, konuk olduğu 5. Süper Lig maçında Fatih Karagümrük’ü yenmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, daha önceki deplasman maçlarında 3 yenilgi ve 1 beraberlik alırken, üç mağlubiyette de gol atamamıştı.
Ankaragücü, Süper Lig tarihinde karşılaştığı 71 takım arasında mağlup edemediği iki rakibinden biri olan Fatih Karagümrük’e karşı bu zinciri de kırmış oldu. Başkent ekibi, daha önceki 9 maçta; 5 beraberlik , 4 yenilgi almıştı.
Hikmet Karaman göreve geldikten sonra oynadığı 5 Süper Lig maçında 8 puan toplayan Ankaragücü (2 galibiyet - 2 beraberlik - 1 yenilgi), daha önceki 7 karşılaşmada sadece 3 puan alabilmişti.

GOLÜN PASI SABA’DAN

Ankaragücü, Bu sezon İstanbul takımlarına rakip olduğu 8 Süper Lig maçında üçüncü kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler, daha önce Galatasaray ve Kasımpaşa’yı iç sahada mağlup etmişti.
Ankaragücü, gol açılışını yaptığı karşılaşmalarda en fazla yenilgi alan 2 takımdan biri iken, bu maçta bu şanssızlığını da yıktı.
Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı son 9 golün altısında Saba Lobzjanidze, doğrudan katkı yaptı. Gürcü oyuncu, 5. asistini yaptı.
İstanbul takımlarına konuk olduğu son 28 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Hikmet Karaman, 3 sezon sonra yeniden sahadan galip çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!