Gribe karşı beslenme kalkanı

Güncelleme Tarihi:

Gribe karşı beslenme kalkanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 14:24

Hayati riskler taşıyan gribal enfeksiyondan korunmada beslenmenin rolününün büyük olduğunu söyleyen Diyetisyen Arzu Şen, doğal ve düzenli beslenme tavsiyelerinde bulundu:

Haberin Devamı

“Her şeyden önce yeterli ve dengeli beslenilmeli ve besin çeşitliliği sağlanmalı. Öğünlerimiz; 3 ana, 2-3 ara olmak üzere düzenli olmalı. Özellikle kaliteli protein içeren et, süt , süt ürünleri ve yumurta tüketimi eksik edilmemeli. Bağışıklık sistemi için en önemli vitaminler A, C, ve E vitaminleri. Bu vitaminlerin kaynakları olan besinler düzenli ve yeterli miktarda tüketilmeli.

Gribe karşı beslenme kalkanı

Her ana öğünde pişmiş veya çiğ sebze tüketilmeli. Özellikle kış aylarında ıspanak, pırasa, karnabahar, lahana ,brokoli , enginar ,kereviz ,havuç ,maydanoz , roka ,kırmızıbiber , turp , sarımsak tercih edilmeli. Günlük en az üç porsiyon taze ve kuru meyve tüketilmeli ve günlük en az bir porsiyon turunçgillerden olmalı. Beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek, kepekli makarna, tam buğday ürünleri, esmer pirinç tercih edilmeli. Haftada en az iki defa balık yenilmeli. Günlük 2-2,5 litre su içilmeli. Bunların yanı sıra günlük aktivite arttırılmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!