Görsel şölen

Güncelleme Tarihi:

Görsel şölen
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2019 09:46

Devlet Opera ve Balesinin bu sezon sahneye koyduğu en iddialı eserlerden ‘Aida’ operası, Ankara Devlet Opera ve Balesi prodüksiyonuyla sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Önceki akşam Congresium’da yaklaşık 3 bin kişinin karşısına çıkan eser, dekoru, kostümleri ve kalabalık sanatçı kadrosuyla görsel şölen yaşattı. Cesur komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida’nın imkânsız aşkını konu alan Verdi’nin eserlerinden ‘Aida’ operasında Feryal Türkoğlu ‘Aida’, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Murat Karahan ‘Radames’ rolünü üstleniyor. Karahan, “Ankara’da Congresium’da büyük bir ilgi var. Bu salon 3 bin kişilik ve tamamına yakını doldu. Bu, Ankara’da izleyicilerin esere ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Çok güzel prodüksiyon, muhteşem bir reji. Avrupa’da bu prodüksiyonun çok nadir örneklerini görebilirsiniz” dedi.

Görsel şölen


ROLLER DÖNÜŞÜMLÜ OYNANACAK

Ünlü İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin rejisörlüğünü üstlendiği, eserde dönüşümlü olarak Feryal Türkoğlu, Nurdan Küçükekmekçi ve Burçin Savıgne ‘Aida’; Murat Karahan, Efe Kışlalı ve Koray Damcıoğlu ‘Radames’; Ferda Yetişer, Ezgi Karakaya ve Zeliha Kökçek ‘Amneris’ ve Eralp Kıyıcı ve Gürgan Gürgen ‘Amonasro’ rolünü üstlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!