Golcü bulmak büyük sorun

Güncelleme Tarihi:

Golcü bulmak büyük sorun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2020 01:08

Brezilya asıllı Türk vatandaşı olan genç teknik adam, kırmızı-siyahlıların alt yapısındaki Baran Başyiğit ile Gökhan Altıparmak’ın yetenekleriyle dikkati çektiğini belirtip, “Yeni jenerasyon içinden 5-6 isim çıkabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mert Nobre, futbolculuk döneminde Türkiye’deki önemli santrforlardan biri olarak gösteriliyordu. Nobre, son yıllarda iyi forvet bulmanın zorlaştığına dikkati çekerek, “Türkiye’de golcü sıkıntısı var. Yeni jenerasyonda iyi golcüler geliyor. Örneğin bizim takımda 17 yaşında Baran Başyiğit ve 19 yaşında Gökhan Altıparmak var. Geçen sene TFF 1. Lig’de Bursaspor’da Kubilay Kanatsızkuş çok iyi oynadı. Kısa zamanda Türk futbolunda 5-6 potansiyelli santrfor çıkar. Şimdi Burak Yılmaz, Cenk Tosun var. Başka da zor, sayamıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’yi çok sevdiğini anlatan Nobre, “Türkiye inanılmaz bir ülke. İnsanı sıcakkanlı. Fenerbahçe zamanında çok kolay adapte oldum. Herkes bana, ‘Nasıl bu kadar çabuk adapte oldun?’ diye soruyordu. Çünkü Brezilya insanına benziyorlar. Yaklaşık 16 senedir Türkiye’deyim. Mersin, Kayseri, Erzurum, Hatay. Bir çok yere gittim. Bu ülke benim hayatıma inanılmaz şeyler kattı. Ben geldiğim zaman 22 yaşındaydım. Türkiye benim hayatım için inanılmaz önemli” diye konuştu.

DİSİPLİNİ SEVEN BİR İNSANIM

Kendisinin disiplini çok sevdiğini buna önem verdiğini aktaran Nobre, “Çünkü 30 kişiyi yönetiyorsunuz ve disiplin çok önemlidir. Teknik direktör idolüm vatandaşım Vanderlei Luxemburgo’dur. 20 yaşında Cruzeiro’da onunla çalıştım. Çok iyi bir teknik adam, inanılmaz taktik dehası var. Tabii ki Pep Guardiola, Jose Mourinho. Bunları da örnek alıyorum. İnşallah kısa zamanda ben de aynı kariyer yolundan giderim. Biz Brezilyalılar için Luxemburgo başkadır.”

FARKLI BİR SİSTEMİMİZ OLACAK

Mert Nobre, yeni futbol sezonunda başka bir sistem ile sahada olacaklarını belirtip, şöyle konuştu:
“Teknik direktörlükte ilk deneyimim Gençlerbirliği’nde olacak. Oyun anlayışımız Türkiye’dekinden biraz farklı bir sistem olacak. Sürpriz diyebilirim. Türk pasaportu taşıyorum. Genç teknik direktörler son dönemde ülke futboluna büyük oranda dahil oldu. Futbolculuk dönemimde A Milli Takım’dan davet bekledim ama olmadı. İleride orada teknik direktörlük olur mu? Her şey olabilir. Çok uzun bir yol bu. Tabii şu an milli takım seviyesine hazır değilim ama belki 5 sene sonra olabilir. Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Selçuk Şahin ve Egemen Korkmaz gibi beraber futbol oynadığım arkadaşlarımla Antalya’da teknik direktörlük kursundaydık. Bu jenerasyon bence çok iyi. İnşallah kısa zamanda herkes başarılı olur. Orada 15 gün eğitim aldık. Yeni jenerasyonla bambaşka bir sistem geliyor. Daha iyi olacak.”

Golcü bulmak büyük sorun


TARAFTARIN DESTEĞİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Teknik Direktörü Mert Nobre’nin gelecekte öne çıkacak forvetlerden bir olarak gösterdiği Gökhan Altıparmak, kulüp sosyal medya kanalına açıklamalarda bulundu. Geçen sezon A takıma yükselerek forma şansı bulan Gökhan hedeflerini, kamp ortamını ve A takımla geçirdiği yarım sezonu değerlendirdi.
Tribünlerden altyapıya gelen ve altyapıdan A takıma yükselen Gökhan, “Taraftarın içinden gelen biri olarak onların desteğini her zaman hissediyorum. Onların bu desteğini boşa çıkarmayacağımı umuyorum” dedi.
Teknik Direktör Mert Nobre’nin futbolculuğu döneminde iyi bir golcü olduğunu söyleyen Gökhan, Mert Nobre ve Bogdan Stancu gibi isimlerle aynı sahayı paylaşmanın kendisine çok şey katacağını söyledi.
Geride kalan sezon altyapı koordinatörü olarak kulüpte görev alan ve bu sezon Mert Nobre’nin yardımcı ekibinde olan Taşkın Aksoy’a da değinen Gökhan, “Taşkın Hoca’nın benim profesyonel olmamda çok büyük etkisi var. A takımda benim gibi altyapıdan gelen isimlerle de çok yakından ilgileniyor. Bizim için şans olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!