Gölbaşı’nda tarım buluşması

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda tarım buluşması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2021 23:32

Gölbaşı Fuar Alanı, AGROTEC 2021 24. Uluslararası Tarım Fuarı’yla birlikte açıldı. Başkan Ramazan Şimşek, “Tarım fuarlarını Ankara’da yapamıyorduk. İnşallah bundan sonra bu alanda nice fuarlar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediyesi, AGROTEC 2021 24. Uluslararası Tarım Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Oğulbey Mahallesi’ndeki Gölbaşı Fuar Alanı’nda gerçekleşen fuarın açılışı önceki gün yapıldı. 300’den fazla markanın katılımıyla düzenlenen fuarda tarım ve hayvancılık üzerine makine ve ürünler yer alıyor.

Gölbaşı’nda tarım buluşması


Fuarın açılışında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Tarım fuarlarını Ankara’da yapamıyorduk. Ancak bizler fuar alanı projemizi hayata geçirerek çok amaçlı bir kompleksi vatandaşlarımıza sunduk ve verdiğimiz sözü tuttuk. İnşallah bundan sonra bu alanda nice fuarlar yapmayı hedefliyoruz. İş makineleri gibi pek çok fuarın burada yapılmasını planlıyoruz” dedi.

ANKARA TARIMIN BAŞKENTİ

Ankara’nın tarım başkenti olduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz da eskiden 300 bin olan büyükbaş hayvan varlığının 600 bini geçtiğini ve 650 bin olan küçükbaş hayvan varlığının da 2 milyona ulaştığını belirterek, “Verilen destekler tarımsal hasıla değerini yüzde 30’un üzerinde arttırdı. Yaklaşık 15 milyar liraya ulaştı. Ankara olarak karkas et üretiminde ilk sırada yer alıyoruz. 2021 itibarıyla 53 üründe ilk 10’da, 23 üründe ise ilk üçteyiz” diye konuştu.

Gölbaşı’nda tarım buluşması


ARA YÜZ NİTELİĞİ TAŞIYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, şehrin ihtiyacı olan fuar alanını çok amaçlı ve fonksiyonlu olduğunu belirtti. Gölbaşı’nın ulaşım açısından metropol ilçe olduğuna dikkat çeken Karakaya, “Gölbaşı, bir yandan da kırsal bir ilçe. Metropolün kırsalla bağlantısını yapan ara yüz niteliği taşıyor. Bugün böyle bir fuar alanının açılmasından dolayı memnunuz” değerlendirmesinde bulundu.

Gölbaşı’nda tarım buluşması


AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, gelecekte fuarda çok daha fazla üreticiyle buluşulması temennisinde bulundu. İlçe Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan da tarımın ilçe açısından önemine işaret ederek, “Burası yeni teknolojilerle buluşturulması noktasında çok önemli bir buluşma, fuarlar ihracat ve ithalatın arttırılmasında önemli yer tutuyor. Burada sadece tarım fuarları değil başka fuarlar da yapılacak” diye konuştu. Katılımcılar açılışın ardından fuar içindeki stantları gezerek bilgi aldı.

Gölbaşı’nda tarım buluşması


FUARDA SÜT SAĞMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Haberin Devamı

Fuarda ayrıca düzenlenen ‘Süt Sağma Yarışması’nda sekiz süt yetiştiricisi yarıştı. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İl Tarım Müdürü Bülent Korkmaz, Gölbaşı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Şenel, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Muhammet Adak, yarışmacıları beş farklı kategoride puanladı. Yarışmada birinci olan Necla Aydınlı tam altın, ikinci olan Sultan Işıkdemir yarım altın, üçüncü olan Emel Okçu ise küçük altın ödülü aldı. Tüm katılımcılara da çeyrek altın verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!