Gölbaşı'nda sanat sokağı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşında sanat sokağı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 17:34

Gölbaşı'nda sanat sokağı açıldı

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde, belediye ile Ankara Kalkınma Ajansı ortaklığı ile hazırlanan proje kapsamında yapılan 'Sevgi Çiçeği Sanat Sokağı' düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa; Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay,  Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mükerrem Arslan, Belediye Başkan Adayları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri ile davetliler katıldı.
'SEVGİ ÇİÇEĞİMİZİ DÜNYAYA TANITACAKLAR'
Belediye Başkanı Fatih Duruay, 'Sevgi Çiçeği Sanatla Buluşuyor' projesi kapsamında 'Sevgi Çiçeği Sanat Sokağı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Göreve geldiklerinden hayallerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Duruay, "Bugün bu hayallerimizin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Kalkınma Ajansımız desteğini devam ettirirse buranın devamını getireceğiz.  Mogan Gölümüzün temizliğini tamamladık. Mogan gölümüzün temizliği projesinin yanına bu tür projeler Gölbaşımızı süsleyecektir. İlk etapta buraya Mogan Bıçak, Çömlek Atölyesi, bakırcı ustası ve yumurta oyma sanatının hünerlerini göstereceği 'Sanat Sokağını' açıyoruz. Ustalarımız burada sevgi çiçeğimizin güzelliğini sanatları ile nakış nakış işleyerek dünyaya tanıtacaklar" dedi.  Yapılan konuşmanın ardından sanat sokağının açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!