Gökyüzünün kontrolü onlardan sorulacak

Güncelleme Tarihi:

Gökyüzünün kontrolü onlardan sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2021 00:20

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Havacılık Akademisi, salgın sürecinde de faaliyetlerini aksatmadan sürdürüyor.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgını döneminin başlangıcından bugüne kadar havacılığın 67 farklı eğitim programında, 5 bin 977 kursiyere online ve video tabanlı olarak eğitim verildi. Akademinin kuruluşundan bugüne kadar da 118 bin 221 kursiyer yüz yüze ve çevrim içi eğitim görüp, sertifika aldı. Eğitimlerdeki amaçlarının mürettebat ve yolcular için verilen hava trafik kontrol hizmetlerinin güvenli, hızlı şekilde sağlanması olduğunu belirten eğitmen hava trafik kontrolörü Halide Dönmez, uluslararası standartları sağlamak, öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak için uygulamalı ve teorik eğitimler verdiklerini söyledi. Dönmez, hava trafik kontrolörlerinin aldıkları eğitimleri özetle şöyle anlattı:

BAŞARILI OLANA İŞ BAŞI EĞİTİMİ

“Kurumumuza atanan kursiyerlerimiz öğrenci hava trafik kontrolör adayı olarak işe başlıyorlar. Kursumuzu tamamladıktan sonra da öğrenci hava trafik kontrolörü sertifikası alıyorlar. Buradan başarıyla mezun olan öğrencilerimiz iş başı eğitimi alıyorlar. Yine o eğitimler de belirli standartlarda devam ediyor. Daha sonrasında ise lisans almaya hak kazanıyorlar. Lisansı alan öğrenciler asistan hava trafik kontrolörü oluyorlar. Asistan olan arkadaşlarımız da bir kontrolör nezaretinde bir süre daha çalıştıktan sonra derecesini alıp hava trafik kontrolörü olarak çalışmaya başlıyor.” 

Haberin Devamı

Gökyüzünün kontrolü onlardan sorulacak

Akademi, uzaktan eğitim yönetim sistemi altyapısını kendi imkânlarıyla kurarak, Eğitim Yönetim Sistemi’ni https://uzaktanegitim.dhmi.gov.tr adresinde personeliyle havacılık sektörünün kullanımına sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!