Gökçek’ten Taşdelen’e dava sitemi

Güncelleme Tarihi:

Gökçek’ten Taşdelen’e dava sitemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 09:41

‘Ankara Boğazı’ projesine, Mimarlar Odası ile Çankaya Belediyesi’nin dava açtığını söyleyen Başkan Melih Gökçek, “Alper Bey’e sitemimi bildireyim. ‘Başkanım biz sizin hakkınızda dava açmayacağız’ diye söz vermişti ama dava açtı. Tabi bu davalar karşı davaları otomatikman getirecek” dedi. Önceki gün, 16 radyonun ortak yayınına katılan Gökçek, özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

ÇANKAYA’YA DAVA AÇMIYORDUK

Ankara Boğazı projesinin planları geçti ama üzülerek söylüyorum hemen Mimarlar Odası ve Çankaya Belediyesi, bu arada Alper Bey’e de sitemimi bildireyim. ‘Başkanım biz sizin hakkınızda dava açmayacağız’ diye söz vermişti ama dava açtı. Tabi bu davalar karşı davaları otomatikman getirecek. Biz de Çankaya’ya karşı dava açmıyorduk. Karşı dava açılacak sayısız konu var. Hemen projeyi engellemek için gayret içine girdiler. ‘Yok efendim oraya yapılacak olan konutlar, Ankara’ya gelen rüzgarı keser, buraya yakışmaz’ dediler. Şu an Ankara’nın en yeşil alanı Dikmen Vadisi’ne bile birçok dava açmışlardı.

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLANIYOR

Kentsel dönüşüm projelerinde devamlı olarak dava açılıyor. Bilhassa Mimarlar Odası ve Çankaya Belediyesi. Mimarlar Odası’nın son senelerde bize açtığı dava sayısı 622 tane. Belediye Meclisi’nden çıkan her karara dava açıyorlar. Aslında bunların dava ehliyeti yok. İster istemez davalar açılınca elimiz kolumuz bağlanmış oluyor. Yani mahkemelerden gelen kararlara göre hareket etmek zorunda kalıyoruz. Yeni kanunda bu konuların kesinlikle düzenlenmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

KABİNLERE ZARAR VERİYORLAR

Şentepe’de teleferiği günde 25 bin kişi kullanıyor. Yalnız Şentepe’den çok olumlu tepkiler gelirken, bir de maalesef suistimal etmeye başlayanlar çıktı. Biz bu suistimal edenler nedeniyle çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Şu anda oradaki vatandaşlardan bazı şikayetler de gelmeye başladı. Biz bunu vatandaşlar faydalansın diyerek bu şekilde yaptık ama bazen diyoruz ki acaba cüzi de olsa bu işi engellemek için bir para koysak mı. Bütün kameraları değiştiriyoruz. Kameralar mikrofonlu olacak ve o kameralardan sürekli kabin içleri takip edilecek. Herhangi bir durum söz konusu olduğunda sesle ikaz edilecek. Yapılmaması gereken davranışlarda olanları emniyete vereceğiz.”

GAYRİRESMİ VALELER ORTAYA ÇIKTI

Yol kenarı otoparkların kapatılması ile yeni sorunların meydana geldiğini, gayri resmi valelerin ortaya çıktığını ve eskisinden daha çok şikayet aldıklarını belirten Başkan Gökçek, CHP ve MHP grubu tarafından da düzenleme tekliflerinin geldiğini söyleyerek, bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.
Oto galerilerin şehir dışına taşınması gerektiğini ve Otonomi’nin yeterli olamama ihtimalinden dolayı Gölbaşı’na da bir galericiler sitesi yapılacağını söyleyen Başkan Gökçek, bu yerlerin tamamlanmasının ardından Ankara merkezinde tek bir galerinin dahi olmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!