Gimat Oto Pazarı yeniden açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gimat Oto Pazarı yeniden açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 13:59

Başkentlilere uzun yıllardır hizmet veren Gimat Oto Pazarı’nın 13 Temmuz Pazar günü girişlerinin kapatılması üzerine ikinci el araç alıp-satmak isteyen Ankaralılar, Ovacık Oto Pazarı’na yöneldi.

Haberin Devamı

Çeşitli yerel radyo kanalları ve sosyal medya yorumlarında da Gimat Oto Pazarı’nın tamamen kapatıldığı, ikinci el oto satışının tamamen Ovacık’taki pazar alanına taşınacağına yönelik bilgiler aktarıldı. 20 Temmuz Pazar günü yeniden açılarak hizmet vermeye başlayan Gimat Oto Pazarı’nın müdürü Özkan Öztürk, iddiaların asılsız olduğunu, evrak eksikliği nedeniyle pazarın geçici bir süreliğine kapatıldığını belirtti. Öztürk şunları söyledi:

‘ANADOLU’YA HİTAP EDİYOR’

“Ruhsatımız Yenimahalle Belediyesi’ne bağlıydı. Fakat daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Büyükşehir’in bizden talep ettiği evrakların bazılarını yetiştiremedik. Bu nedenle pazarımız bir hafta kapalı kaldı. Sonrasında evrak sorununu çözüp, pazarımızı açtık. Burası kent ekonomisi için önemli bir yer. Sadece Ankara’dan değil, Anadolu’nun birçok yerinden insanlar ikinci el araç ticareti için buraya geliyor. Bir çok Ankara radyosu geçen hafta buranın kapalı olduğunu görüp, ‘Gimat Oto Pazarı kapatıldı’ şeklinde bilgiler aktarmış. Böyle bir durum söz konusu değil. Evraklarımızı tamamladıktan sonra pazarımızı tekrar faliyete geçirdik ve şu anda hiçbir sıkıntımız yok.”

Haberin Devamı

İKİNCİ ELDE BAYRAM ÖNCESİ HAREKETLİLİĞİ

Yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesinde ikinci otomobil satın almak isteyen vatandaşlar da oto pazarlarını doldurmaya başladı. Önceki gün Gimat Oto Pazarı’na gelerek, bütçelerine göre araç arayan Ankaralılar, fiyatlardaki olağandışı yükselişten dert yandı. Vergi artışları nedeniyle sıfır otomobil satın almaya güçlerinin yetmediğini belirten vatandaşlar, “Sıfır araçların fiyatları uçup gidince ikinci elde de büyük yükseliş oldu. Geçtiğimiz yıla göre orta sınıfo araçların fiyatları 10-15 bin TL arttı. Bütçemize göre araç bulmakta zorlanıyoruz” dedi. Galerilerindeki otobilleri hafta sonları oto pazarına getiren esnaf ise, “Sıfır araba alabilmek için en az 70 bin TL gibi bir rakamı gözden çıkarmak gerekiyor. Bu yüzden de vatandaşlara ikinci el otomobil almak daha cazip geliyor. Yaklaşan bayram nedeniyle fiyatlarda yükselme var. Fakat bu durum her bayram öncesi oluyor ve bayram sonrasında fiyatlar normale iniyor” dedi.

Haberin Devamı

EMNİYETTEN SIKI DENETİM

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, çalıntı ve aranan araçların bulunmasına yönelik 43 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Oto pazarlarında uygulama başlatan ekipler, bir tarafdan araçların plaka bilgilerini sorgularken, diğer taraftan ruhsat ile araçların şasi ve motor bilgilerinin aynı olup olmadığını kontrol etti. Türkiye genelinde ilk kez oto pazarlarına kapsamlı bir denetim yapıldığı öğrenildi. Operasyona çok sayıda personel katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!