Gevrek kütüphaneden kimsesizler oteline

Güncelleme Tarihi:

Gevrek kütüphaneden kimsesizler oteline
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2018 13:37

Ankaralılar Bedri Bademci’yi Dışkapı Hastanesi önündeki simit tezgahının yanındaki kütüphanesiyle tanıdı. 10 yıl boyunca herkese ücretsiz kitap dağıtan Bademci’nin hayatı üç yıl önce kapatılan kütüphanesi gibi dağıldı. Şimdilerde Kimsesizler Oteli’nde kalan Bademci’nin tek isteği kütüphaneyi tekrar açabilmek.

Haberin Devamı

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde 10 yıla yakın simit satan ve kurduğu kütüphanede ücretsiz dağıttığı kitaplarla adını duyuran 71 yaşındaki Bedri Bademci, şimdilerde Ankara Valiliği Kimsesizler Oteli’nin misafiri. 2015 yılında hastane yönetiminin kira sözleşmesini fesh etmesi nedeniyle simit büfesi ile kütüphanesi kaldırılan Bademci, hastaneyle arasındaki mahkeme sürecinin halen devam ettiğini söyledi. Eşiyle yaşadığı sorunların ardından evini de terk ettiğini anlatan Bademci, kütüphane günlerini özlediğini belirtti. Kendisini tanıyanların sürekli “Kütüphaneyi yeniden açacak mısınız” diye sorduğunu kaydeden Bademci şöyle konuştu:

SÖKÜLMESİ GÜCÜME GİTTİ

“2001’den 10 Nisan 2015’e kadar simitçilik yaptım. 2006’dada kütüphaneyi simit tezgahımın yanına kurdum. 10 seneye yakın hastaneye gelenlere, çalışanlara, çocuklara ücretsiz kitap dağıttım. Elimdeki yürütmeyi durdurma kararına rağmen tahliye edildi. Kütüphanenin demirlerini de söktürdüler bu çok gücüme gitti. Hastane yönetimine ‘bir gün buradan gidersem veya ölürsem kitaplarımı hastane kütüphanesine bağışlayacağım’ diyerek dilekçe vermiştim. Bunu hatırlattım almadılar.

Haberin Devamı

BİR ÇUVAL KİTABIM KALDI

Geçen sene Altındağ Belediyesi’nden bir çadır kiraladım, kurtarabildiğim tüm kitapları Hamamönü’ne götürüp dağıttım. Bir çuval kitabım kaldı, bir yerde bekliyor. Hastane çalışanlarıyla abi-kardeş, baba-oğul, dede-torun gibiydik. Doktor arkadaşlar, profesörler gördüklerinde ‘sen gittin, simit yemiyoruz’ diyorlar.

Gevrek kütüphaneden kimsesizler oteline

DAVA SONUÇLANSIN AÇACAĞIM

"Tek isteğim simit tezgâhım ve kütüphanemi tekrar açabilmek” diyen Bademci Davam devam ediyor. Beni tanıyanlar gördüğünde ‘amca kütüphaneyi yeniden açacak mısınız’ diye soruyor. Onlara davam sonuçlansın açacağım diyorum. 1.5 sene önce evden ayrıldım. Üç çocuğum var. Onlarla da görüşmüyorum. Valiliğin kimsesizler otelinde kalıyorum. Şartlar iyi bu imkanı sağlayanlara da teşekkürler. Çıkıp geziyorum, bol bol kitap okuyorum. Maddi sıkıntılarım var ama burada çalışanlara da kitap hediye ediyorum" diyor.

BAKMADAN GEÇME!