Geri dönüşüm ödül getirdi

Güncelleme Tarihi:

Geri dönüşüm ödül getirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2021 04:27

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, Sıfır Atık Projesi kapsamında yapılan değerlendirmede ‘en çevreci kamu kurumu’ ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla kentte hizmet veren tüm kurumlar incelendi. İnceleme sonucu Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüştürülebilen malzemeleri yeniden kullanmak amacıyla 2019’da kurulan Kompost Üretim Atölyesi ve Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma Geri Dönüşüm Atölyesi’yle ödül aldı. 165 metrekaresi kapalı, 500 metrekaresi açık alan olmak üzere 665 metrekare alanda aylık 800 kilogram organik gübre kapasitesi ile çalışan Kompost Üretim Atölyesi’nde yemekhane atıkları, park-bahçe, ofislerde ve koğuşlarda oluşan atıklar, kompost makinesine atılarak organik kompost gübre haline dönüştürülüyor. Oluşan organik kompost, bir yandan ceza infaz kurumlarındaki üretim alanları ile park ve bahçelerde kullanılırken bir yandan da satılıyor.

80 HÜKÜMLÜ ÇALIŞIYOR

Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma Geri Dönüşüm Atölyesi’nde ise ceza infaz kurumu kampüsünde bulunan 13 ceza infaz kurumunda, jandarma binalarında, kampüs devlet hastanesinde ve lojmanlarında oluşan ambalaj atıkları toplanıp gerekli işlemlerden geçiriliyor, geri kazandırılarak çevrenin korunması sağlanıyor. Kurulduğu günden bu yana 80 hükümlünün çalıştığı tesiste karton, kâğıt, naylon, poşet, pet şişe gibi malzemelerin toplanması ve işlenmesiyle ayda yaklaşık 20 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırılıyor. Atölyelerdeki çalışmalarla bir yandan doğa ve çevrenin korunması sağlanırken bir yandan da hükümlülerin sosyalleşmesi, çevre bilinçlerinin oluşması ve topluma kazandırılması amaçlanıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!