Gerçek yaşamdan sahneye

Güncelleme Tarihi:

Gerçek yaşamdan sahneye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2020 10:49

Gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkarak hazırlanan ‘Water Closet (WC)’ fiziksel tiyatro gösterisi, Çankaya Sahne’de gerçekleşen prömiyerle izleyicinin karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Galip Emre Dance Company ve The Dance Company tarafından sahneye konan ‘Water Closet (WC)’, kansere yakalanan ve uzun süre tedavi gören ve bu süreçte uyuşturucu bağımlısı olan bir gencin hikâyesini anlatıyor. Eserin koreografisini yapan Galip Emre, eserde hikâyesini anlattıkları gencin gerçek hayatta arkadaşı olduğunu ifade ederek, “Olay aslında 90’lı yılların sonunda geçiyor. Biz eserde o kişinin ölmeden önceki son 10 dakikasını anlattık. İç dünyası, yaşadığı yalnızlığı, seçimleri, onu bu duruma sürükleyen iç olayları anlatmaya çalıştık” dedi.

Gerçek yaşamdan sahneye

TOPLUMSAL KONULARA GÖNDERME

Bireysel bir hikâye anlattıklarını ancak alt metinde toplum baskısı, ön yargılar gibi sosyolojik ve toplumsal konulara da göndermeler yaptıklarını belirten Emre, “Toplum, birine çok bağımlı, kötü pis biri olarak bakabilir ve ön yargı ile yaklaşabilir. Ama bu tamamen o kişinin geçmişi ve yaşadıklarıyla ilişkili. Bu tarz kişilere karşı ön yargılı olunmamalı, çünkü geçmişleri insanları bu duruma getiriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gerçek yaşamdan sahneye

Tek perdelik 75 dakikalık eserde, farklı bir tarz denediklerini anlatan Galip Emre, “Dansçılarımız, oyunun bazı yerlerinde konuşuyor. Hiçbiri tiyatrocu değil, drama eğitimlerini biz veriyoruz. Devlet Tiyatrosu disiplininde çalışmasını istemedik. Gerçekçi iş çıkarsınlar, sokakta ne konuşuluyorsa onu çıkarsınlar istedik” bilgisini paylaştı.

Oyunun sanat yönetmenliğini, koreografisini Galip Emre, sahne amirliğini Doğuş Özdemir, dekorunu Tamer Güven yapıyor. Oyunda dansçı olarak Mustafa Levent Eksert, Gökalp Urul, İrem Anter, Simce Çakır, Özge Karaman, Elif Akkaş, Onur Dilek, İdil Er, Tuğçe Tayfuner, Damla Kılıçkaplan yer alıyor.

Water Closet, önümüzdeki ay yine Ankara’da izleyici ile buluşacak.

Gerçek yaşamdan sahneye

BAKMADAN GEÇME!