Genel Kurul davalık oldu

Güncelleme Tarihi:

Genel Kurul davalık oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 14:35

Kırmızı-siyahlı ekibin kulüp delegesi Abdullah Vedat Özer, avukatları aracılığı ile mahkemeye gitti. Şirketleşme ile ilgili maddenin, belirlenmiş kongre gündemine sonradan eklendiği ve verilen önergenin tüzüğe aykırı olduğu gerekçe gösterildi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin kısa süre önce yapılan genel kurulla ilgili mahkeme süreci başlatıldı. Kırmızı-siyahlıların, 5 Haziran’da yapılan olağan kongresinin iptali istemi ile dava açıldı.
Kongre öncesinde gündemi uzun süre meşgul eden kulübün şirketleşmesine yönelik çabalar, genel kurul salonuna getirildiğinde sert tartışmalar yaşanmış, yapılan oylama sonucunda da oy çokluğu ile kulübe yatırımcıların ortak olmasının yolu açılmıştı.
Kırmızı-siyahlı kulübün kongre üyesi Abdullah Vedat Özer avukatları aracılığı ile kongrede alınan bazı kararların kanuna aykırı olduğu gerekçesi ile iptal davası açtı. Dava, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tedbir talepli olarak açıldı.

12. MADDE TORBA MADDESİ OLARAK GEÇİRİLDİ

Dava dilekçesinde ve iptal isteminde; kongre gündeminin 12. maddesinde yer alan “Gerekli taşınır ve taşınmaz malları satın almak, tahsisini yaptırmak, kiralamak, satmak, taşınmaz mallar üzerinde her türlü hakları koydurmak, her türlü inşaat ve tesisler yapmak, yaptırmak, bunları işletmek veya işlettirmek, şirketler kurup, ortak olmak, vakıf tesis etmek konularında, yönetim kuruluna yetki verilmesi” biçiminde yer alan ifadelerin torba maddesi şeklinde ve genel kurul delegelerini bilgilendirecek açıklıktan uzak olduğu iddia edilerek, kongrenin iptali istendi.
Kamuya yararlı bir spor derneğinin geleceğinin oylandığı genel kurulda, maddenin; anlaşılabilir, ayrıntılı, sınırları belirli şekilde yazılması ve torba madde halinde değil ayrı ayrı genel kuruldan yetki alınmak üzere oylanmasının gerektiği ifade edildi.

TÜZÜK GEREĞİ ÖNERGEDEKİ İMZA SAYISI YETERSİZ

Tedbir ve iptal istemli başvuruda, genel kurulun başlamasından hemen sonra, kongre gündemi okunurken “7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu” kapsamında, Gençlerbirliği Spor Anonim Şirketi kurulması konusunun olağan genel kurul gündemine alınarak görüşülmesini ve oylanarak, bu konuda yeni seçilecek yönetim kuruluna yetki verilmesini öneriyoruz” şeklinde, ek önerge verildiği hatırlatıldı. Ek önergede; Niyazi Aktaş, Sinan Aydın, Şahap Yaralı, Mehmet Soylu, Esra Özel ve Kubilay Güvenç’in imzalarının bulunduğu belirtilerek, bu durumun kulüp tüzüğünün ek önergeyi düzenleyen 8/g maddesine uygun olmadığı ileri sürüldü. Kulüp tüzüğüne göre, ek önergenin, toplantıda bulunanların en az 1/10’unun imzası ile verilmesi gerekirken, 6 imza ile verilmesinin tüzüğe aykırı olduğu ifade edildi. Kongre devam ederken, katılan delege sayısının 490 olarak hatırlatıldığı, ek önerge için imza verenlerin sayısının bu rakamın 1/10’u oranında olması gerektiği aktarıldı.

KONGREDE 350 OYLA ALINAN KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR

Yeni yasada, “Genel kurul üye tam sayısının en az 3/4’nün katılacağı genel kurul toplantısında, toplantıya katılanların salt
çoğunluğunun oyu ile alınacak kararla, başka bir spor kulübü veya spor anonim şirketine mal varlığı devredilebilir” maddesinin yer aldığı hatırlatıldı.
Gençlerbirliği’nin kongre delege sayısının, genel kurul yapıldığı tarihte 2 bin 816 olduğunun aktarıldığı dava dilekçesinde, yasaya göre şirketleşme kararı için en az 2 bin 112 delegenin katıldığı bir genel kurul toplanmasının gerektiği, son yapılan genel kurula 490 delegenin katıldığı, şirketleşmeye evet diyen delege sayısının salonun yaklaşık 2/3’üyle sınırlı kaldığı, 350 kişinin kararıyla yasaya aykırı şekilde şirketleşme kararı alındığı, bu nedenle de şirketleşme konusunda alınan kararın iptalinin yok hükmünde olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

KULÜP DOKTORU KUDAŞ AYRILDI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin emektarlarından kulüp doktoru Savaş Kudaş ile yollar ayrıldı. Yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Ayrılığın ardından Savaş Kudaş sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Yeni sezon yeni umutlar. Uzun yıllar hizmet verdiğim Genclerbirliği ile yeni sezonda anlaşamadık. Beraber çalıştığımız tüm arkadaşlarımın yolu açık olsun.”
Gençlerbirliği kulübü de yayınladığı mesajda, “5 sezonluk aranın ardından son 2 sezondur yine kulübümüzde kulüp doktorluğu görevi yürüten Savaş Kudaş ve ekibine özverili çalışmaları, Gençlerbirliği kültürüne yaptıkları değerli katkılar için teşekkür ediyor, kariyerlerinde başarı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Haberin Devamı

DİYADİN’İN OĞLU MİLLİ TAKIMDA  

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin’in oğlu Mustafa Bilge Diyadin, U-16 Milli Takımı’na çağrıldı.
Metin Diyadin, oğlunun henüz yolun başında milli takıma seçilmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Gençlerbirliği forması giyen Mustafa Bilge Diyadin, Teknik Direktör Onur Zayim’in şans vermesi halinde Gürcistan maçında forma giyecek.
U16 Milli Takımı 25-27 Haziran 2022 tarihlerinde deplasmanda Gürcistan ile oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!