Gençlik Meşalesi erkenden yandı

Güncelleme Tarihi:

Gençlik Meşalesi erkenden yandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 15:24

Başkentte hafta başından bu yana düzenlenen etkinliklerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu yaşanıyor. 22 Mayıs’a kadar sürecek etkinliklerde, ünlü sanatçılar başkentlilerle buluşmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Türk milletinin bağımsızlık ateşini yakışının 103’üncü yıl dönümü, başkent Ankara’da hafta başından bu yana düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Gençler kendileri için düzenlenen etkinliklerde spordaki yeteneklerini sergileme fırsatı yakalarken, konserlerde renki görüntülere sahne oluyor. 22 Mayıs’a kadar sürecek etkinliklerde ünlü sanatçılar en sevilen şarkılarını Ankaralılar için seslendirecek ve bayram coşkusu katlanarak devam edecek.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Kentin dört bir yanına diktiği rengârenk çiçeklerle Başkent’i 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na hazırlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kutlama programını 16 Mayıs’ta Aysel Yakupoğlu’nun konseriyle başlattı. Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen kutlamalar dün ise ‘Gençler Sahnede Başkent Gençlik Şenliği’ ve ‘Pilli Bebek’ konseriyle devam etti. 21 Mayıs’ta Kurtboğazı Barajı Doğa Yürüyüşü ile son bulacak kutlama programında etkinlikler şöyle olacak:

Gençlik Meşalesi erkenden yandı


*18 Mayıs saat 20.00’de Altınpark’ta ‘Melek Mosso’ konseri.
*19 Mayıs saat 15.00’te Güvenpark’ta seğmen gösterisi.

Gençlik Meşalesi erkenden yandı


*19 Mayıs saat 20.00’de Gençlik Parkı’nda ‘Edis’ konseri.

ALTINDAĞ

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi 19-22 Mayıs tarihleri arasında ‘Altınfest’ düzenleyecek. Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek olan Altınfest’te program şöyle olacak:

Gençlik Meşalesi erkenden yandı


*20 Mayıs saat 20.00’de İlyas Yalçıntaş konseri.

Gençlik Meşalesi erkenden yandı


*21 Mayıs saat 18.00’de Tuğba Yurt konseri.

Gençlik Meşalesi erkenden yandı


*22 Mayıs Pazar saat 20.00’de Kıraç konseri.

ÇANKAYA

Hafta boyunca ilçenin dört bir yanını bayraklarla süsleyen Çankaya Belediyesi, konser, bando ve halk oyunları gösterileriyle ilçede bayram coşkusu yaşatacak. Çankaya Belediyesi’nin 19 Mayıs Otobüsü de ilçenin cadde ve sokaklarını marşlarla dolaşarak, Çankayalılara bayrak hediye edecek. Devam eden program şöyle olacak:

*18 Mayıs saat 18.30 “Cumhuriyetin 2. Yüzyılına Doğru Ulusal Egemenlik ve Demokrasi Söyleşileri”

Gençlik Meşalesi erkenden yandı


*19 Mayıs’ saat 20.00’de Anıtpark’ta ‘Mor ve Ötesi’ konseri

Gençlik Meşalesi erkenden yandı


YENİMAHALLE

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi’nin Gençlik Festivali 22 Mayıs Pazar gününe kadar sporun birçok branşında turnuva ve müsabakalarla devam edecek. 20 Mayıs’ta zumba gösterileri GMKA Spor Kompleksi’nde dansseverlerle buluşacak. Hafta boyunca 7’den 70’e tüm vatandaşları sporla buluşturan festival, 22 Mayıs’ta Batıkent Vedat Dalokay Parkı’nda saat 19.30’da düzenlenecek olan Gazapizm konseri ile son bulacak.

CSO

CSO Ada Ankara, iki farklı konsere ev sahipliği yapıyor:

*18 Mayıs saat 20.00’de Tarihi Salon’da Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu sahnede olacak.

Gençlik Meşalesi erkenden yandı


*20 Mayıs saat 20.00’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, genç kuşağın başarılı keman sanatçılarından Elfida Su Turan’ ile birlikte eserler seslendirecek.

DEVLET OPERA VE BALESİ

Haberin Devamı

Devlet Opera ve Balesi, yarın iki konser verecek. Saat 14.00’de Cumhuriyet Müzesi’nde gerçekleşecek olan ‘Çocuk Korosu’ konseri ile saat 20.00’de Opera Sahnesi’ndeki Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri, müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!