Gençler’in üçlü planı

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in üçlü planı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2020 09:02

Kırmızı-siyahlılar, bu zorlu maçı kazanıp, hem ilk yarıdaki yenilginin rövanşını almayı, hem sıralamada rakibini geçmeyi hem de iki maçlık deplasman mağlubiyeti serisini sonlandırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Ligin ikinci yarısının ilk maçında bugün Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak. Rize Çaykur Didi Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak müsabakayı Arda Kardeşler yönetecek. Gençlerbirliği’nde kart cezalıları; Yasin ile Nadir bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Yeni transferlerden kaleci Nordfeldt ve Mike van Bejinen, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun görev vermesi halinde ilk kez Gençlerbirliği forması ile resmi maça çıkacak.
Gençlerbirliği, bu zorlu maçı kazanıp, hem ilk yarıdaki yenilginin rövanşını almayı, hem sıralamada rakibini geçmeyi hem de iki maçlık deplasman (Fenerbahçe-Beşiktaş) mağlubiyeti serisini sonlandırmayı hedefliyor.

SON MAÇLARDA İBRE RAKİP LEHİNE

Gençlerbirliği, rakibi ile oynadığı son 6 Süper Lig maçının 4’ünü kaybetti. Bu maçlarda 2 galibiyet aldı. Çaykur Rizespor, aynı sayıda galibiyeti, daha önceki 17 karşılaşmada alabilmişti.
Çaykur Rizespor’a konuk olduğu son 4 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Gençlerbirliği (1 beraberlik - 2 yenilgi) tek galibiyetini 2015/16 sezonunda, 3-2’lik skorla aldı.
Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Rizespor, daha uzun bir seriyi en son ligden düştüğü 2016/17 sezonunda yaşamıştı (3 yenilgi)
Gençlerbirliği, Süper Lig’de çıktığı son iki deplasman maçını toplamda 9 gol yiyerek kaybetti (2-5 Fenerbahçe, 1-4 Beşiktaş)
Süper Lig’in ilk yarısında Ankaragücü’nün (8) ardından en fazla kafa golü yiyen iki ekip Rizespor ve Gençlerbirliği (altışar)

STANCU MÜSABAKALARI BOŞ GEÇMİYOR

Bu sezon Süper Lig’de öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım Gençlerbirliği (15 puan) Çaykur Rizespor ise skor dezavantajına yakalandığı karşılaşmalardan puan çıkaramayan tek ekip.
Fernando Boldrin, Gençlerbirliği’ne karşı sahaya çıktığı üç Süper Lig maçında üç gole doğrudan katkı sağladı (2 gol - 1 asist)
Bogdan Stancu, Gençlerbirliği formasıyla Süper Lig’de çıktığı son 6 maçta (8 gol) ve son iki dış saha karşılaşmasında (3 gol) atmayı başardı.
Hamza Hamzaoğlu, Teknik Direktörlük kariyerinde İsmail Kartal’ın çalıştırdığı takımlara konuk olduğu iki Süper Lig maçını da kaybetti. (Fenerbahçe 1-0 Galatasaray ve
Gaziantepspor 3-2 Bursaspor)

Haberin Devamı

İLK MAÇLAR ZORDUR

Gençlerbirliği teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini, Antalya kampının ardından Ankara’da maça hazırlandıklarını belirtip, şöyle konuştu:
“Deplasmanda iyi bir takıma karşı ikinci yarıya başlayacağız. Son maçta Beşiktaş’a kaybetmiş olsak da ilk yarıda elde ettiğimiz başarılı çıkışımızı, ikinci yarıda da oyun olarak daha iyi bir şekilde devam etmek istiyoruz. İnşallah Rize’den iyi bir sonuçla döneriz. Lige verilen aranın ardından ilk maçların her takımiçin zordur. Antrenmanlarda iyi çalışıyoruz, iyi konsantreyiz. Rizespor maçına da en iyi şekilde hazırlandık.”

SON GÜNE KADAR OLABİLİR

“İhtiyaçlarımız doğrultusunda transferlerimiz yapıldı. Kristoffer Nordfeldt ve Mike van Beijnen’i aramıza kattık, bu şekilde devam edeceğiz. Transferin son anına kadar her şey olabilir. Belki bize güç katacağına inandığımız başka oyuncular alabiliriz. Belki başka kulüplerden gelen teklifleri değerlendirmek isteyen arkadaşlarımız olabilir, onları değerlendiririz. Önemli olan hem kulübümüzün hem oyuncularımızın menfaatlerini göz önünde bulundurup, doğru olan kararları almak. Transferin son anına kadar her şey olabilir.”

HAMLE YAPILMASI ÖNEMLİ

Başkentte Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca düzenlenen Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı’na yönelik olarak Hamzaoğlu, “Her şeyden önce böyle bir niyete girilmiş, bir araya gelinmiş olması güzel. Ne olursa olsun konuşmak, bir şeyleri tartışmak gerekiyor ki doğruyu bulabilelim. Faydalı olacağına inanıyorum, ne kadar faydalı olacağıyla ilgili kesin bir şeyler söylemek mümkün değil. Bu çalıştayın sonuçlarına, alınan kararların ne kadar uygulandığına bakmak lazım. Ama bir niyet olması, bir hamle yapılması güzel, inşallah sonuçları da iyi olur” diye görüşlerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!