Gençler’in içi yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in içi yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 23:16

Kırmızı-siyahlılar, önemli eksiklerle çıktığı mücadelenin ilk yarısını yenik kapadı. Başkent ekibi, 2. yarının başında, Motta ve Stancu’nun golleri ile öne geçti. Skoru belirleyen gol İlhan’dan geldi.

Haberin Devamı

Stat: BŞB Kadir Has
Hakemler: Alper Ulusoy (**), İbrahim Çağlar Uyarcan (**), İbrahim Bozbey (**)
Kayserispor: Doğan (**), Kvrzic (**) (dk. 82 Ramazan), Kolovetsios (**), Uğur (**) (dk. 82 Paz), Aziz (**), Lennon (**), Attamah (**) (dk. 68 İlhan **), Avramovski (**), Alibec (*) (dk. 54 Malica **), Muğdat (*) (Dk. 54 Muhar **), Henrique (**)
Gençlerbirliği: Übeyd (**), Rahmetullah (**) (dk. 69 Sio *), Metehan (**), Diego (**), H.İbrahim (**), Polomat (*) (dk. 46 Ayite **), Candeias (**), Soner (*) (Dk. 46 Mustafa Seyhan **), Motta (**), Stancu (**) (dk. 84 İlker), Lima (**)
Goller: dk. 39 Henrique, dk. 80 İlhan (Kayserispor) dk. 46 Motta, dk. 51 Stancu (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Muğdat, Uğur, Avramovski, Henrique, Kolovetsios (Kayserispor), Übeyd, Lima (Gençlerbirliği)

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lige tutunma yarışında hayati değerdeki maçta, Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Öne geçtiği maçta üstünlüğü son 10 dakikada elinden kaçıran kırmızı-siyahlılar, puanını 32 yaptı.
8. dakikada Alibec’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Henrique kaleciyle karşı karşıya kaldı. Henrique’nin sert şutunu kaleci Übeyt kornere çeldi.
9. dakikada Gençlerbirliği hızlı atağa kalktı. Candeias topu sağ kanattan ceza sahası içine kadar taşıdı. Portekizli oyuncunun sert vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.
39. dakikada Kayserispor öne geçti. Avramovski’nin ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Henrique, kaleciyi de çalımlayıp meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Pozisyon için önce ofsayt bayrağı kalktı, VAR incelemesinin ardından hakem Alper Ulusoy gol kararı verdi: 1-0.
İlk yarı ev sahibi takımın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

2. YARIYA FIRTINA GİBİ GİRDİ

Gençlerbirliği, ikinci yarının başlaması ile birlikte farklı bir karakter ortaya koydu. 46. dakikada Stancu’nun pasını iyi değerlendiren Motta, takımının beraberlik golünü attı. 5 dakika sonra bu kez Stancu, H.İbrahim’in pasında topu filelerle buluşturup, skoru 2-1’e getiren golü attı.
80. dakikada skora yeniden denge geldi. İlhan, oyuna girdikten kısa süre sonra takımının beraberlik golünü attı: 2-2

Haberin Devamı

NOTLAR:

KALEYE ÜBEYD GEÇTİ

Gençlerbirliği’nde, kritik maç öncesi yaşanan sakatlık ve cezalar nedeni ile Teknik Direktör Özcan Bizati kadroda zorunlu değişiklikler yaptı. Nordfeld’in yokluğunda kaleyi Übeyd korudu. Übeyd, bu sezon Galatasaray ve Trabzonspor maçlarının ardından üçüncü kez kaleye geçti. Johansson ve Arda’nın olmadığı savunmada ise bu sezon ikinci kez forma şansı bulan Metehan ile H.İbrahim görev yaptı. Rahmetullah da uzun bir aradan sonra maça 11’de başladı.

4 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Gençlerbirliği ile Kayserispor, resmi maçlarda 70. kez karşılaşırken, ikili rekabette beraberlik sayısı 18 oldu. Kayserispor, evinde 4. maçında, toplamda da 7. müsabakada galip gelemedi. Gençlerbirliği ise üst üste galip geldiği 3 maçın ardından, 4 maçtır 3 puanı bir arada göremiyor. Kayserispor’un geride kalan haftalarda 5 golle öne çıkan isimleri Henrique ile İlhan bu maçı da boş geçmezken, Gençlerbirliği’nin orta saha oyuncusu Motta gol sayısını 5’e yükseltip, takımdaki en golcü oyuncu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!