Gençler’in hesabı seri yakalamak

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in hesabı seri yakalamak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2020 16:12

Deplasmanda Beşiktaş’ı mağlup ederek, araya moralli giren Başkent ekibi, dönüşü de 3 puanla yapma peşinde. Şimşeklerin, rakibiyle oynadığı son üç maçı da gol atamadan kaybetmiş olması dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 5. haftasında bugün sahasında Yukatel Denizlispor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı hakem Mert Güzenge yönetecek. Üçüncü haftayı maç yapmadan geçen Gençlerbirliği, bu sezon oynadığı 3 maçta 4 puan topladı. Sezonun ilk haftasında Fraport TAV Antalyaspor’a 2-0 yenilen başkent temsilcisi, 2. hafta mücadelesinde İttifak Holding Konyaspor ile golsüz berabere kaldı.
Milli ara öncesi Beşiktaş’ı deplasmanda 1-0 yenen Gençlerbirliği, Yukatel Denizlispor karşısına moralli çıkacak.
Başkent ekibinde Salih Dursun, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

İKİLİ REKABETTE 41. RANDEVU

Gençlerbirliği ile Denizlispor arasındaki rekabette, 41. maç oynanacak. Kırmızı-siyahlılar, daha önceki 40 müsabakada 16 yenilgi alırken, 12 kez de kazandı. 12 maç berabere bitti. Bu karşılaşmalarda, 59 gol atan Gençlerbirliği, kalesinde 69 gol gördü.
Denizlispor’u konuk ettiği son 3 Süper Lig maçının ikisinde gol atamayan Gençlerbirliği (1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet) daha önceki 13 karşılaşmada sadece bir kez fileleri havalandıramamıştı (toplam 26 gol).
Denizlispor ile oynadığı son üç Süper Lig maçını kaybeden ve gol atamayan Gençlerbirliği, lig tarihinde rakibine üst üste 4 kez mağlup olmadı.
Deplasmanda oynadığı son 11 Süper Lig maçını kazanamayan Denizlispor (4 beraberlik - 7 yenilgi), Ekim 2007’den bu yana daha uzun bir seri yaşamıyor (15 maç)

Gençler’in hesabı seri yakalamak


ERYAMAN STADI’NDA GOL HASRETİ

Sahasında oynadığı son 2 Süper Lig maçında gol atamayan Gençlerbirliği, Mart 2010’dan bu yana üç maçlık bir gol hasreti yaşamıyor.
Bu sezon Süper Lig’de gol atan takımlar arasında çektiği şutları gole çevirme yüzdesi en düşük iki ekip Denizlispor (yüzde 3.6; 1/28) ve Gençlerbirliği (yüzde 3.5; 1/29)
Bu sezon Süper Lig’de en az isabetli şut çeken iki takım Gençlerbirliği (6) ve Denizlispor (7)
Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de attığı son 7 golün 5’inde Bogdan Stancu’nun doğrudan katkısı var (3 gol - 2 asist)
Bogdan Stancu (49 gol), Gençlerbirliği formasıyla 50 Süper Lig golü atan üçüncü yabancı oyuncu olmak için sahaya çıkıyor (Andre Kona; 65 gol - Souleymane Youla 50 gol)
Görev aldığı son 12 maçta da gol atamayan Denizlispor forveti Hugo Rodallega (toplam 34 şut), Süper Lig kariyerinde ilk kez bu kadar uzun bir gol hasreti yaşıyor.

Kadrolar:

Gençlerbirliği:

Haberin Devamı

Nordfeld
Johansonn
Toure
Diego
Polomat
Candeias
Berat
Furman
Piris
Sefa
Stancu

Teknik Direktör: Mert Nobre

Denizlispor

Haberin Devamı

Pantilimon
Lopes
Subotic
Oğuz
Mustafa
Bakalorz
Aissati
Mesanovic
Recep
Sagal
Rodallega

Teknik Direktör: Robert Prosinecki

Stat: Eryaman
Hakem: Mert Güzenge
Saat: 20.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!