Gençler’in hedefi kazanıp soluklanmak

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in hedefi kazanıp soluklanmak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2020 00:46

Bu sezon deplasmanlarda başarısız bir grafik çizen kırmızı-siyahlılar, çıktığı son 8 dış saha mücadelesinin 7’sini kaybetti. Bugün saat 18.30’da başlayacak zorlu müsabakayı, hakem Abdülkadir Bitigen yönetecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 30. haftasında alt sıraları yakından ilgilendiren maçta bugün BtcTurk Yeni Malatyaspor’a konuk olacak.
Yeni Malatya Stadı’nda saat 18.30’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.
Son iki maçını (Kayserispor ve Kasımpaşa) kaybeden Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Gençlerbirliği, 31 puanla 13. sırada yer alıyor.
Tehlikeli bölgeye yaklaşan Başkent ekibi, 28 puanla 15. sırada bulunan rakibiyle oynayacağı maçı kazanıp rahat bir nefes almayı hedefliyor.
Kırmızı-siyahlılarda; sarı kart cezalısı Yasin Pehlivan’ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Nadir Çiftçi, Sadio Diallo ve Ömer Alper Tatlısu, bu zorlu maçta görev yapamayacak.

GOL SORUNU DİKKAT ÇEKİCİ

Gençlerbirliği, rakibinin BTC Turk Yeni Malatyaspor adıyla mücadele ettiği Süper Lig tarihinde, oynadığı üç maçta da sarı-siyahlılara karşı galibiyet alamadı. (2 yenilgi - 1 beraberlik) aynı zamanda Başkent ekibi, lig tarihinde mağlup edemediği tek takım, şimdiki adıyla mücadele rakibi. Gençlerbirliği, Türkiye Kupası ve TSYD Kupası maçlarında ise rakibini iki kez mağlup etti.
Gençlerbirliği’nin Süper Lig tarihinde maç başına en fazla gol yediği rakibi Yeni Malatyaspor (2.7 ortalama)
Evinde oynadığı son 9 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Yeni Malatyaspor (2 beraberlik -6 yenilgi) tek galibiyetini son karşılaşmada Göztepe’yi 2-1 yenerek aldı.
Süper Lig’de çıktığı son 8 deplasman maçının 7’sinden mağlubiyetle dönen Gençlerbirliği (1 galibiyet), son üç karşılaşmayı gol atamadan kaybetti. Ankara temsilcisi, en son 2016/2017 sezonunda, üst üste 4 maçta gol sevinci yaşayamadan yenilmişti.
Süper Lig’in ikinci yarısında en az puan toplayan takım olan Yeni Malatyaspor (4 puan; 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 10 yenilgi) aynı süreçte en yakın rakibi olan Çaykur Rizespor’un (9) yarısından az puan toplayabildi.

HAMZAOĞLU 3 KEZ KAZANDI

Haberin Devamı

Bu sezon Süper Lig’de çıktığı ilk 8 deplasmanda da gol atan Gençlerbirliği (toplam 16 gol), daha sonraki 6 maçın 4’ünde fileleri havalandıramadı (2 gol) Ligde 14 maçtır kalesini gole kapatamayan Yeni Malatyaspor ise kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor.
Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de attığı son üç golde de pay sahibi olan Youssouf Ndayishimiye (1 gol - 2 asist), bu karşılaşmalarda her 16.3 dakikada bir gol katkısı sağladı (toplam 49 dakika)
Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de attığı son 5 golün 4’ünde Giovanni Sio’nun doğrudan katkısı var (3 gol - 1 asist)
Süper Lig’de çıktığı son 4 maçta çektiği 7 şutun hiçbirinde isabet bulamayan Gençlerbirliği forveti Bogdan Stancu, üst üste gol atma serisi yakaladığı daha önceki 7 karşılaşmada, çektiği 20 şutun 16’sında çerçeveyi bulmuş ve rakip filelere 9 gol göndermişti.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig kariyerinde Hikmet Karaman’a rakip olduğu son dört maçın üçünden galibiyetle ayrıldı (1 yenilgi)

Haberin Devamı

TEST SONUÇLARI NEGATİF

Gençlerbirliği’nde, bugün oynanacak BtcTurk Yeni Malatyaspor maçı öncesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin negatif çıktığı belirtildi.
Kulüpten yapılan açıklamada, Süper Lig maçları öncesi rutin kontrollerin devam ettiği hatırlatılarak, “Kovid-19 testlerinde teknik ekip, futbolcu ve personel kadromuzda pozitif test sonuncuna rastlanmamıştır” denildi.

Kadrolar:

Yeni Malatyaspor:

Farnolle
Chebake
Mina
Hadebe
Sakıp
Acquah
Murat
Robin
Donald
Karim
Umut

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Gençlerbirliği:

Nordfeld
Erdem
Flavio
Toure
Halil İbrahim
Candeas
Berat
Baiano
Sessegnon
Stancu
Sio

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Stat: Yeni Malatya
Hakem: Abdülkadir Bitigen
Saat: 18.30
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!