Gençler’in güveni yerinde

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in güveni yerinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2020 13:58

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Oyunumuzdan ödün vermeden Galatasaray’ın etkili futbol anlayışına karşı bir şeyler geliştirmeye çalışacağız. Hafta sonu gücümüz buna ne kadar yetecek göreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig’in 24. haftasında Galatasaray ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatıp, “Havaya girmiş ama ayakları yere basan bir rakibe karşı oynayacağız. Bizim için kolay olmayacak. Çabuk, süratli ve teknik oyunculara sahip, birlikte oynamaya alışmış bir takım. 2. yarı çok farklı bir görüntü içindeler. 2 haftadır kazandığımız için kendimize olan güvenimiz ve bir oyun anlayışımız var. Oyunumuzdan ödün vermeden Galatasaray’ın etkili oyun anlayışına karşı bir şeyler geliştirmeye çalışacağız. Hafta sonu gücümüz buna ne kadar yetecek göreceğiz” dedi.
Ligde zor sürece girildiğini aktaran Hamzaoğlu, şöyle konuştu: “Hem yukarı hem de aşağıda zor maçlar olacak. Şu an tek düşüncem, burada uzun yıllar kalıp, yeni oyuncuları Türk futboluna kazandırmak. Gerçekten bu kulüp bunu hak ediyor. Gençlerbirliği’ni daha yukarılara oynatabilmek, Avrupa kupalarına tekrar gitmesini sağlayabilmek, bu kulübe bir değer katmak istiyorum. Ekibimle beraber bunun için çalışıyoruz. Burada olmaktan son derece mutluyuz. Kulüp ile bizim yapımız tam örtüştü diyebilirim. İnşallah başarılı oluruz. Çünkü başarılı olduğumuz sürece burada devam edebiliriz.”

KULÜPLERİN EKONOMİSİ ZOR DURUMDA

“Kulüpler ekonomik sıkıntı yaşıyor. Biz kurtuluşu hep altyapıda arıyoruz ama asıl kurtuluş yukarıda. Doğru kararlar alır, kulübün gelir giderini dengelerseniz, bu batağa sürüklenilmez. Bunun bağıra bağıra geldiğini sürekli dile getirdim. Transfer istemeyen, kulübü kendinden daha çok düşünen, kendi başarısını ikinci plana atan hoca olarak eleştirildim. Söylemek istediğim, kulüplerin yaşaması için gereken şeylerdi. Kulüpler yaşarsa başarılı olabilir. Şu an bunu çok net bir şekilde yaşıyoruz. Yabancı oyuncu sayısının artması, bu batağa sürüklenişin ana nedenlerinden biri olabilir, fakat kesinlikle tek neden bu diyemezsiniz. 14 yabancı kuralı, doğru alınmış bir kural ama bunu doğru kullanamadık. Doğru kullanan kulüpler bundan fayda sağlar yanlış kullananlar batar demiştim. Nitekim öyle oldu. Biz 14 yabancı kuralı var diyoruz, 14 yabancıyı almak zorunda hissediyoruz.”

BEŞTEPE’DE OTURMUŞ BİR DÜZEN VAR

“Burada oturmuş bir düzen var. Tesislerde bütün ihtiyaçlar giderilmiş, büyük ölçüde her şey tamamlanmış. İşleyiş açısından iyi bir yönetim şekli var. Biz tamamen işimize, kulübün başarısına odaklandık. Oyuncuların her türlü sorunu çözülmüş durumda. Onlar da tamamen işlerine bakıyor. Şu an da puan olarak çok rahatladığımızı söyleyemeyiz. Bir ara aşağıya epey yaklaşmıştık. Sonra sıçradık. Tekrar kazanamazsak bir anda kendimizi aşağıda bulabiliriz. Aldığımız puanlar bize daha güvenli çalışma ortamı sağladı. Stancu ve Sio yüzde yüz hazır değil. Ama katkıları hemen fark ediliyor. Ayite’yi bir kaç haftadır kullanamıyoruz. 11 kişi çıktığımız sürece eksiğimiz yoktur. Çok iyi bir altyapımız var. Herkes özverili çalışıyor. Mert Çetin, Roma’ya gitti. Berat, Rahmetullah ve Halil İbrahim de gelişimlerini sürdürmeleri durumunda kısa zamanda Avrupa’da oynayabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!