Gençler’in gözü bu üçlüde

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in gözü bu üçlüde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 23:17

Sezonun ilk yarısında; Stancu, Ayite, Sio ve Furman gibi isimlerden hücum hattında beklediğini alamayan kırmızı-siyahlılar, sıkıntılı bölgeden çıkmak ve tırmanışa geçmek için yenilerin enerjisine ihtiyaç duyuyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de ilk devreyi tehlike hattında tamamlayan Gençlerbirliği, 5 hafta sonra puanla tanışıp moral bulurken, camianın gözü, ara dönemde takıma katılan üç yeni yabancı transfere çevrilmiş durumda. Sezonun ilk yarısında; Bogdan Stancu, Floyd Ayite, Giovanni Sio ve Dominik Furman gibi isimlerden hücum hattında beklediğini alamayan kırmızı-siyahlılar, sıkıntılı bölgeden çıkmak ve tırmanışa geçmek için yenilerin enerjisine ihtiyaç duyuyor. Beştepe yönetimi, ara dönemde bu isimlerden bazıları ile yolları ayırmayı planlarken, bunda başarılı olamadı. Yeni gelenler, hem bu oyuncularla farklı bir rekabetin içine girecek hem de takıma katkı için çaba harcayacak. Sezonun ilk yarısını Yeni Malatyaspor’da geçiren ancak forma şansı bulamayan Mustafa Akbaş ise savunmanın ortasındaki Diego Angelo ile Zargo Toure’ye alternatif olmaya çalışacak.

Gençler’in gözü bu üçlüde


PORTEKİZ 2. LİG KARİYERİ PARLAK

Çin Süper Ligi ekiplerinden TJ Teda’dan transfer edilen 30 yaşındaki Brezilyalı forvet Sandro Lima, ülkesinin Anapolis GO takımında forma giydi. Kariyerinin büyük bölümünü Portekiz’de geçiren tecrübeli oyuncu, burada; Rio Ave, Academico Viseu, Chaves, Estroril Praia, Gil Vicente takımlarında görev yaptı.
Portekiz 2. Lig ekipleri; Academico Viseu, Chaves ve Estroril Praia takımlarında oynadığı 162 maçta, 42 gol, 13 asist üretti. Portekiz 1. Lig takımları, Rio Ave ve Gil Vicente’de 45 maça çıktı ve 10 gol atıp, 1 asist yaptı. Portekiz Ulusal Kupası’nda ise 16 maçta görev alıp, 4 gol, 2 asistlik bir performans sergiledi. Portekiz Ulusal Kulüp Kupası’nda ise 7 maçta, 2 gol attı. Çin Süper Ligi’nde 5 maçta, 1, Çin Kupası’nda ise 4 maçta 2 gol sevinci yaşadı. Sandro Lima, oynadığı kulüplerde toplam 246 maçta, 62 gol ve 17 asistlik katkı sağladı.

SEZON SONUNA KADAR KİRALANDI

Sırbistan’ın Kızılyıldız takımından transfer edilen Avusturyalı 27 yaşındaki kanat oyuncusu Srdjan Spiridonovic, ülkesinde Austira Wien ve Admira Wacker, İtalya 4. Ligi’nde ACR Messina, İtalya 2. Ligi’nde Vicenca, Yunanistan’da Panionions, Polonya’da Pogon Szczeien ve Sırbistan’da Kızılyıldız formaları giydi. Kızılyıldız forması ile ligin ilk yarısında 16 maça çıkan Spiridonovic, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 2, UEFA Avrupa Liginde 4, Sırbistan Kupası’nda ise 2 maça çıktı. Deneyimli oyuncu bu maçlarda, 4 gol atarken, 5 de asist yaptı.
Spiridonovic; Admira Wacker’de 54 maçta; 9 gol, 6 asist, Panionions’ta 54 maçta 13 gol, 6 asist, Pogon’da 24 maçta 6 gol, 3 asist, Kızılyıldız’da 24 maçta 4 gol, 5 asist, Austria Wien’de 11 maçta 1 asist ile oynadı. İtalya serüveninde iki takımda çıktığı toplam 15 maçta, 1 gol sevinci yaşadı. Spiridonovic, Avusturya U-19 ve U-20 takımlarında ise 14 kez forma giyip, 4 gol atma başarısı gösterdi.

Gençler’in gözü bu üçlüde


İLK KEZ KITA DIŞINA ÇIKIYOR

Brezilya ekibi Sport Recife’den alınan Arjantinli Lucas Andre Mugni ise 29 yaşında ve on numara pozisyonunda oynuyor. Ülkesinde, CA Colon, Newell’s ve Lanus, Brazilya’da Flamengo, Şili’de CD Everton, Bolivya’da Clup Deportivo Oriente Petrolero takımlarının formasını giydi.
Brezilya Ligi 2020-2021 sezonunda Recife forması ile 23 maça çıkan Mugni, 1 gol, 3 asist üretti. Brezilya Kupası’nda da 1 maç oynadı.
Mugni; Culüp Atletico Colon’da 73 maçta 6 gol 3 asist, Spor Recife’de 32 maçta 2 gol 3 asist, Flamengo’da 30 maçta 2 gol 2 asist, CD Everton’da 29 maçta 2 gol 2 asist, Newell’sda 19 maçta 2 asist ile oynadı. Gençlerbirliği’ne transfer olduktan sonra Antalyaspor ve Konyaspor maçlarında kadroda yer aldı fakat, süre alamadı. İlk kez kıta dışına çıkan Mugni, kırmızı-siyahlı ekiple sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Gençler’in gözü bu üçlüde


BELEK’TE KAMP YAPACAKLAR

Haberin Devamı

Süper Lig’in 24. haftasını maç yapmadan geçecek olan Gençlerbirliği, 2 günlük izinin ardından Antalya Belek’te kampa girecek. 6-12 Şubat arasında gerçekleşecek kampın ardından takım 25. haftadaki Beşiktaş müsabakası hazırlıklarına Ankara’da devam edecek.
Başkent ekibi, yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak yönetiminde çıktığı ilk maçta deplasmanda İttifak Holding Konyaspor ile berabere kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!