Gençler’in dinamosu Ukraynalı Grechyshkin

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in dinamosu Ukraynalı Grechyshkin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2021 15:14

Kırmızı-siyahlılarda skora en fazla katkıyı Sandro Lima sağladı. Menemenspor maçında 3 gol atan Brezilyalı forvet, toplam 7 gol ve 3 gol pası ile dikkati çekti. Barış Alıcı da bu alanda öne çıkan diğer oyuncuydu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’de 2021-2022 sezonunun ilk yarısını; 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet sonrasında topladığı 26 puanla 9. sırada tamamladı. Kırmızı-siyahlılar, 23 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü.
Ligin ilk 4 haftasını bir puanla son sırada geçen Gençlerbirliği, sonraki süreçte 5 maçta elde ettiği 13 puanla önemli bir sıçrayış gerçekleştirdi. İlk devrenin ikinci bölümünde dengeli bir grafik çizen kırmızı-siyahlılar, bu süreçte 12 puan topladı ve araya 26 puanla girdi. Sezona evindeki Eyüpspor yenilgisi ile başlayan Başkenti temsilcisi, ilk yarıyı da lider Bereket Sigorta Ümraniyespor karşısındaki mağlubiyetle kapattı.

YENİLERİN GÖREV SÜRESİ DAHA UZUN

Gençlerbirliği’nde ilk yarıda sahada en çok kalan isim, sezon başında Beştepe’ye gelen Ukraynalı orta saha oyuncusu Dmytro Grechyshkin oldu. Tüm maçlarda oynayan Dmytro’yu sadece Ankaragücü maçında forma giymeyen Kerem Can Akyüz izledi. Dmytro ile birlikte tüm maçlarda forma giyen bir diğer isim ise Barış Alıcı oldu. Kırmızı-siyahlı ekibe sezon başında transfer olan oyuncuların çoğu, süre alma konusunda diğer arkadaşlarının önünde yer aldı. Geçen sezondan takımda kalan Arda, Sandro, Übeyd ve Ömürcan gibi isimler, listenin üst kısımlarını zorladı.
Dymtro Grechyshkin 18 maçta sahada kalıp bin 606 dakika süre alırken, kendisini diğer oyuncular şöyle izledi:
Kerem Can Akyüz (1491 dk. – 17 maç), Barış Alıcı (1421 dk. – 18 maç), Übeyd Adıyaman (1248 dk. – 14 maç), Arda Kızıldağ (1216 dk. – 15 maç), Sandro Lima (1216 dk. – 16 maç), Ömürcan Artan (1192 dk. – 16 maç), Aksel Aktaş (1093 dk. – 14 maç), Blessing Eleke (1029 dk. – 13 maç), Gökhan Gül (941 dk. – 13 maç), Aaron Tshibola (975 dk. – 13 maç), LuaLua (838 dk. – 15 maç), Metehan Mert (727 dk. – 14 maç), Mert Kula (709 dk. – 11 maç), Musa Şahindere (378 dk. – 7 maç)

ELEKE DURDU, SANDRO LİMA AÇILDI

Gençlerbirliği’nde ilk yarıda en çok skor katkısı yapan isim 7 gol ve 3 gol pası ile Sandro Lima oldu. Sandro’yu toplam 7 gol katkısı ile (3 gol + 4 asist) Barış Alıcı izlerken, üçüncü sırada 6 asiste imza atan Aksel Aktaş yer aldı. Sezonun bir bölümünde golleri ile öne çıkan Eleke, sonrasında sakatlığının da etkisi ile duraklama dönemine girdi. Bu süreçte forvet hattına geçen Sandro, golleri ve gol pasları ile bu alandaki liderliği ele geçirdi.
Başkent ekibinde skor yükünün dağılımı şöyle gerçekleşti.
Sandro Lima 10 (7 gol + 3 asist), Barış Alıcı 7 (3 gol + 4 asist), Aksel Aktaş 6 (6 asist), Blessing Eleke 5 (4 gol + 1 asist),
LuaLua 4 (4 asist), Metehan Mert 3 (2 gol + 1 asist), Gökhan Gül 2 (2 gol), Dymtro Grechyshkin 2 (2 gol), Arda Kızıldağ 1 (1 gol), Aaron Tshibola 1 (1 gol), Kerim Avcı 1 (1 gol), Sinteyahu Sallalich 1 (1 asist), İlker Karakaş 1 (1 asist)

TEK KIRMIZI KARTI TSHİBOLA GÖRDÜ

Gençlerbirliği’nde ilk yarının en hırçın futbolcusu Aaron Tshibola oldu. Takımdaki tek kırmızı kart gören isim olan Tshibola, 4 de sarı kart aldı. Ömürcan Artan ve Aksel Aktaş 5’er, Sandro Lima ve LuaLua da 4’er sarı kartla, takımı 1 maçta yalnız bıraktı.
Kırmızı-siyahlı ekipte kart raporu şöyle:
Tshibola 5 (1 kırmızı + 4 sarı), Ömürcan Artan, Aksel Aktaş 5 (5 sarı), Sandro Lima , LuaLua 4 (4 sarı), Kerem Can Akyüz, Dymtro, Barış Alıcı, Arda Kızıldağ, Metehan Mert 3 (3 sarı), Eleke, Sallalich, Mert Kula 2 (2 sarı), Ramazan Köse, Gökhan Gül, Musa Şahindere, Belyaev, Rahmetullah, Kerim 1 (1 sarı)

 

Haberin Devamı

TARAFTARIN BEKLENTİSİ ORTA DÜZEYDE SEYRETTİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği taraftarları, Spor Toto 1. Lig’in ilk yarısının ardından performansını en beğendiği futbolcu olarak Ukraynalı orta saha oyuncusu Dmytro Grechyshkin’i seçti.
Sezonun ilk yarısının sona ermesinin ardından kırmızı-siyahlı taraftarlara 5 soruluk anket düzenlendi. Anketde, sezonun ilk yarısında en iyi, hayal kırıklığına yol açan ve en iyi çıkış yapan futbolcuların yanı sıra, sezon sonu hedefi ve takımın genel olarak ilk yarı performansına ilişkin sorular yöneltildi.
Gençlerbirliği taraftarları, sezonun ilk yarısında en beğendiği futbolcu olarak Dmytro Grechyshkin’i seçti. Sezon başı takıma katılan ve istikrarlı oyunuyla beğeni toplayan Ukraynalı orta saha futbolcusu Dmytro, oyların yüzde 32.4’ünü alırken, ikinci sırayı 5. haftada geçtiği kaleyi başarıyla koruyan ve oyların yüzde 28.7’sini toplayan kaleci Übeyd Adıyaman aldı. Yine sezon başında takıma katılan ve yaptığı 6 asist ile dikkatleri çeken Aksel Aktaş, yüzde 21.3’lük oranla üçüncü olurken, 7 gol, 3 asistle takıma en büyük skor katkısını yapan Brezilyalı hücum oyuncusu Sandro Lima, yüzde 17.6’lık oranıyla 4. sırayı aldı.

RAHMETULLAH BERİŞBEK GÖZDEN DÜŞTÜ

Taraftarlar, sezonun ilk yarısında hayal kırıklığına yol açan futbolcu olarak ise Rahmetullah Berişbek’i seçti. Oyların yüzde 41.7’sini alan Rahmetullah, geçen sezonun son haftalarında gösterdiği iyi performansı, sezon başına da yansıtarak beklentileri yükseltmişti. Daha sonra formasını kaybeden genç oyuncu bir süre sonra da takım arkadaşı İlker Karakaş ile birlikte kadro dışı bırakıldı. Rahmetullah’ın ardından ikinci sırayı yeni transferlerden Sinteyahu Sallalich aldı. Oyların yüzde 25.6’sını alan Sallalich sezonun ilk yarısında çok az forma şansı bulabildi. Uzun bir aradan sonra yetiştiği kulübe dönen ancak beklentilerin uzağında kalan kaleci Ramazan Köse oyların yüzde 20.5’ini alarak üçüncü olurken, attığı 4 gole rağmen son haftalarda takıma katkısı tartışma konusu olan forvet Blessing Eleke yüzde 12.3’lük oyla dördüncü sırayı aldı.

EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN ÜBEYD ADIYAMAN

En iyi çıkış yapan futbolcu anketi büyük bir çekişmeye sahne olurken, kaleci Übeyd Adıyaman oyların yüzde 38.8’ini alarak mutlu sona ulaştı. Son haftalardaki formuyla beğeni toplayan savunma oyuncusu Metehan Mert ise 37.1’lik oran ile ikinci oldu. Aksel Aktaş’ın yüzde 20.6 oranla üçüncü olduğu ankette, dördüncülüğü yüzde 3.5 oranla Gökhan Gül elde etti.

BU TAKIM SEZONU İLK 10’DA BİTİRİR

Haberin Devamı

Gençlerbirliği taraftarları, sezon sonu için ise ilk 10 sıra yönünde oy kullandı. Gençlerbirliği ligin ilk yarısını play-off potasının 1 puan, küme düşme hattının ise 7 puan üzerinde, 26 puanla 9. sırada tamamlamıştı. Kırmızı-siyahlı taraftarların yüzde 49.8’i takımın sezonu 7 ile 10. sıralar arasında bitireceğini düşünüyor. Taraftarların yüzde 41.6’lık kısmı ise takımın sezonu ilk 6 içinde tamamlayacağına inanıyor. Yüzde 4.9’luk kesim 11 ile 15. sıralar arasında oy kullanırken, sadece yüzde 3.6’lık kesim takımın küme düşeceği yönünde oy kullandı.
‘Gençlerbirliği’nin ligin ilk yarısında gösterdiği performansı nasıl değerlendiriyorsunuz?’ şeklindeki sorunun cevabı ise birbirine çok yakın çıktı. Yüzde 52.7 kesim ilk yarıdan memnun olmadığını belirtirken, yüzde 47.3’lük kesim ise memnun olduğu yönünde oy kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!