Gençler’in bahtı kara

Güncelleme Tarihi:

Gençler’in bahtı kara
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 01:52

Ligin ikinci yarısına umutlu bir başlangıç yapmayı hedefleyerek sahaya çıkan Başkent ekibi, pozisyona girmekte çok zorlandı. Ersun Yanal’ın talebeleri, 3 puanı son anlarda Sidney’in attığı golle aldı.

Haberin Devamı

Stat: Eryaman
Hakemler: Bahattin Şimşek (**), İbrahim Çağlar Uyarcan (**), Süleyman Özay (**)
Gençlerbirliği : Nordfeldt (**), Arda (**) (dk. 67 H. İbrahim *), Toure (*), Diego (*) (dk. 21 Rahmetullah **), Polomat (*), Candeias (**), Soner (**), Motta (**), Ayite (*) (dk. 75 Murat *), Sio (*) (dk. 65 Spiridonovic *), Stancu (*)
Antalyaspor: Boffin (***), Bünyamin (**), Naldo (**), Kudryashov (**), Eren (**), Gökdeniz (***), Sidney (***) (dk. 90 Veysel), Hakan (*) (dk 52 İmeri **), Nuri (***) (dk. 90 Serdar), Fredy (***), Orgill (**)
Gol: dk. 87 Sidney (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Soner, Rahmetullah (Gençlerbirliği), Orgill (Antalyaspor)

Gençlerbirliği, ikinci devrenin ilk maçında sahasında Fraport TAV Antalyaspor’a 1-0 yenilerek, ileride çok arayacağı puanları kaybetti ve sancılar içinde düşme hattında kalmayı sürdürdü.
14. dakikada Fredy’nin sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Bünyamin’nin kafa vuruşunda top sol direğin yanından auta çıktı.
39. dakikada Soner’in sağ taraftan yaptığı ortada penaltı noktasının önündeki Ayite’nin kafa vuruşunda, kaleci Boffin topu kontrol etti.
43. dakikada Eren’in soldan son çizgiye inerek ceza sahasına yaptığı ortaya Gökdeniz’in kafa vuruşunda, kaleci Nordfeldt üzerine gelen topun sahibi oldu.
İlk yarı golsüz sona erdi.

POZİSYON ÜRETMEKTE ZORLANDILAR

53. dakikada Rahmetullah’ın sağdan yaptığı ortaya kale alanı üzerinde Soner kafa ile dokundu. Top üstten auta çıktı.
65. dakikada Sıdney’in pasını alan, Nuri Şahin’in ceza sahası dışından sert şutu direğin az farkla yanundan auta gitti.
87. dakikada Fredy’in pazında ceza sahası içinde topla buluşan Sıdney, Antalyaspor’u 1-0 öne geçiren golü attı.
Müsabaka 1-0 tamamlandı.

Haberin Devamı

NOTLAR

AYNI SEZONDA İLK GERÇEKLEŞTİ

Bu sezon Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı Süper Lig maçını kaybeden Gençlerbirliği, 2009-2010’dan bu yana rakibine aynı sezondaki ilk kez iki karşılaşmada da mağlup oldu.
Evinde oynadığı son 3 Süper Lig maçını da kaybeden Gençlerbirliği, Şubat 2015’ten bu yana iç sahada bir kez daha üst üste 3 yenilgi aldı.
Deplasmanda oynadığı son 4 Süper Lig maçında da gol yemeyen Antalyaspor, kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.
Süper Lig’de Ankara takımlarına konuk olduğu son 8 maçı kaybetmeyen Antalyaspor, Nisan 2016’dan bu yana başkentten puansız ayrılmıyor.
Antalyaspor’un Süper Lig’de attığı son 3 golde asistler Amilton ve Fredy’den gelirken; Fredy, dün de kilidin açılmasını sağladı.
Ersun Yanal, Gençlerbirliği’ne rakip olduğu son 15 Süper Lig maçının sadece birini kaybetti. (10 galibiyet - 4 beraberlik)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!