Gençler’e dişli rakip

Güncelleme Tarihi:

Gençler’e dişli rakip
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2020 15:38

Kırmızı-siyahlılar, Süper Ligde oynadığı son 8 maçta rakibine bir kez üstünlük kurabilirken, deplasmandaki son 4 müsabakada galibiyet alamadı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Ligin açılış maçında bugün Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşılaşacak. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi Alper Ulusoy yönetecek. Kırmızı-siyahlılar, zirve yarışı içindeki rakibini yenip, sıralamada daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyor. Cezalı Sio maçta forma giyemeyecek. Stancu’nun ise kendisini iyi hissetmesi durumunda görev alabilecek. Nadir ve Yasin ise cezasını tamamladı.

İSTANBUL’DA KOLAY KAZANAMIYOR

Gençlerbirliği, rakibi ile oynadığı son 8 Süper Lig maçının sadece birini kazanabildi. (4 yenilgi - 3 beraberlik), tek galibiyetini 2017/2018 sezonunda sahasında aldı.
Gençlerbirliği, Ekim 2012’den bu yana Süper Lig’de Başakşehir’i deplasmanda mağlup edemiyor (1 beraberlik - 3 yenilgi)
Evinde oynadığı son 9 Süper Lig maçını kaybetmeyen Başakşehir (6 galibiyet - 3 beraberlik), son iki karşılaşmayı 9 gol atarak kazandı.

Haberin Devamı

İstanbul takımlarına konuk olduğu son 15 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Gençlerbirliği (2 beraberlik - 12 yenilgi), tek galibiyetini bu sezon Kasımpaşa’yı yenerek aldı.
Bu sezon Süper Lig’de öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım Gençlerbirliği (15 puan)
2019/2020 Süper Lig sezonunda oynanan maçların ilk 15 dakikalarında en fazla gol bulan takım Başakşehir (7) Gençlerbirliği ise bu dakika aralığında henüz gol yemedi.
Daniel Candeias’ın bu sezon Gençlerbirliği formasıyla Süper Lig’de yaptığı altı gol katkısı da deplasman maçlarında geldi (3 gol - 3 asist)
Teknik Direktörlük kariyerinde Gençlerbirliği’ne rakip olduğu ilk üç Süper Lig maçını kaybeden Okan Buruk, daha sonraki dört karşılaşmayı kaybetmedi (2 galibiyet - 2 beraberlik)

YÜKSELİŞİMİZ SÜRDÜRMELİYİZ

Gençlerbirliği’nin devre arasında Swansea City’den transfer ettiği İsveçli kaleci Nordfledt, Ankara’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Eryaman Stadı’nda çıktığı ilk maçta penaltı kurtarma başarısı gösteren Nordfeldt, şöyle konuştu:
“Harika bir stat ve atmosferimiz var. Galip gelmek ve maçta penaltı kurtarmak elbette ayrı bir sevinç. Umarım önümüzdeki maçlarda da kazanmaya ve yükselmeye devam ederiz. İsveç ve Türkiye’nin EURO 2020’de olacak. Biz genç ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir takımız. Yıldız isimler yok ama kaliteli bir takımız. Takım oyununu iyi oynuyoruz. Türkiye’de ise bir jenerasyon değişimi var. Bu biraz zaman isteyen bir durum. Çok yetenekli isimler var. Türkiye’nin geleceği çok parlak.”

TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Daha önce Gençlerbirliği’nde forma giyen Dahlin ve Hopf’a da değinen İsveçli kaleci, “Onlar burada çok güzel izler bırakmışlar. Bunu taraftardan da kulüp içindeki insanlardan da görebiliyorum. Umarım ben de onlar gibi iyi izler bırakabilirim. Bunun için her gün çalışıp, en iyi şekilde takımıma destek vermeliyim. Türkçe öğrenmeye çalışıyorum. Bir sonraki röportajı Türkçe olarak vermeyi çok istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!