Gençler’den umutlu açılış

Güncelleme Tarihi:

Gençler’den umutlu açılış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2020 23:58

Başkent ekibinde teknik direktörlük görevini yürütecek olan Mert Nobre, “Bu iş kolay değil ama mutluyum. Başakşehir oldu neden Gençlerbirliği şampiyon olmasın” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, 2020-2021 sezonu hazırlıklarına başladı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde toplanan başkent ekibi, yeni sezon öncesi ilk antrenmanını gerçekleştirdi.
Kırmızı-siyahlı ekip, böylece yeni teknik direktörü Mert Nobre yönetiminde ilk çalışmasını yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Antalya’da açtığı UEFA A/B Antrenör Kursuna katılan Nobre, kursun ilk bölümünün tamamlanmasının ardından, takımının ilk çalışmasına katılırken, ikinci dönem için yeniden Antalya’ya gidecek.
Antrenmana ısınma koşusu ve hareketleriyle başlayan futbolcular, daha sonra dar alanda oyun oynadı. Sezonun ilk antrenmanı pas çalışmasıyla sona erdi.

FARKLI BİR OYUN ANLAYIŞI OLACAK

Teknik direktörlük kariyerinin ilk idmanına çıkan Mert Nobre, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu iş kolay değil ama çok mutluyum” dedi.
Gençlerbirliği adına geçen sezonun çok iyi geçmediğini belirten 39 yaşındaki teknik adam, “İnşallah bu sene daha iyi geçer. Şu an oyuncu grubu biraz eksik. En az 5 transfer gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Nobre, teknik direktörlüğün futbolculuğa göre daha fazla sorumluluk gerektirdiğine işaret ederek, “Oynarken daha kolay. Şimdi burada aşağı yukarı 30 oyuncu var. Kolay değil bu işler. Son 4 gündür, belki 10 saat uyudum. Oyuncu, plan, proje, sistem... Ama inanılmaz keyif alıyorum. İnşallah böyle devam eder” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de aynı sistemi oynatan çok teknik adamın bulunduğunu dile getiren Nobre, Gençlerbirliği’nin yeni sezonda başka bir oyun anlayışıyla sahada yer alacağının mesajını verdi.
Mert Nobre, Gençlerbirliği’nin altyapıdan her zaman oyuncu çıkardığına dikkati çekerek, “Bizim altyapımız var Hacettepe var. Her sene altyapıdan en az 2 oyuncu çıkıyor. İnşallah bu sene 6-7 oyuncu çıkar, bu potansiyel var” diye konuştu.

Gençler’den umutlu açılış


BERAT’IN BURADA KALMASINI İSTİYORUM

Ahmet Oğuz’un takımdan ayrılması ve transferin gözde isimlerinden Berat Ayberk Özdemir’in durumuyla ilgili soruya Nobre, “Ahmet Oğuz’un gideceğini biliyordum. İnşallah gittiği yerde daha mutlu olur. Şimdi sıra Berat’ta. Her şey olabilir ama inşallah bir sene daha bizimle devam eder. Kalmasını istiyorum, çok iyi oyuncu” yanıtını verdi.
Nobre, başkentten şampiyon çıkmamasına ilişkin soru üzerine “Başakşehir şampiyon oldu, niye Gençlerbirliği olmasın? Her şey var. Futbolda her şey olabilir. Ben oynarken sahada şampiyonluk yaşadım, şimdi teknik direktör olarak da bunu istiyorum. Bunu başarabileceğimize inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Gençler’den umutlu açılış


NOBRE BİZİM ŞANSIMIZ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin genç oyuncuları Arda Kızıldağ ve Rahmetullah Berişbek, yeni teknik direktörleri Mert Nobre’nin kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.
Kırmızı-siyahlı kulübün Youtube kanalına açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki savunma oyuncusu Arda, geçen sezonun kendisini için iyi geçtiğini belirterek, “Genç bir futbolcu olarak sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu senenin benim için daha iyi olacağına eminim. 11’de oynamak için elimden geleni yapacağım. İlk günden son ana kadar mücadeleye devam edeceğim. Genç bir hocamız var ve bizim gibi genç oyuncular için bu şans. Futboldan gelen bir insan, bize çok şey katacaktır. Ondan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. ifadelerini kullandı.

BU SENE ÖNE ÇIKMALIYIM

21 yaşındaki orta saha oyuncusu Rahmetullah Berişbek ise yeni sezonun kendisi için daha iyi olacağın vurgulayıp, “Mert Nobre hocamız futbolcuyken bana çok yardımcı oluyordu. Profesyonelce yaşamam için sürekli tavsiyelerde bulunuyordu. Mert Nobre bizim için büyük şans. Hele ki Hacettepe’den de 7 kardeşimiz aramıza katılmışken... Bu sene diğer sezonlardan farklı bir Rahmetullah olacak. Ben de artık bir patlama yapmak istiyorum. İnşallah bu sezon benim için daha iyi olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Gençler’den umutlu açılış


AHMET’İN SERÜVENİ BİTTİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulübü, 27 yaşındaki sağ beki ve takımın kaptanlarından Ahmet Oğuz ile yolların ayrıldığını duyurdu.
Kulüpten yapılan açıklamada, “Altyapımızdan yetişen ve uzun yıllar formamızı giyen Ahmet Oğuz ile yollarımızı ayırdık. Ahmet Oğuz’a emekleri için teşekkür ediyor, kariyerinde başarı diliyoruz” denildi. Tecrübeli oyuncunun sözleşmesi 2021 yılında bitiyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!