Gençler’den ikinci adım

Güncelleme Tarihi:

Gençler’den ikinci adım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2021 22:19

Başkent ekibi, bir süre önce de 1959 yılından önce kazanılan şampiyonlukların sayılması için girişim başlatmıştı. Beştepe cephesi, salgın koşullarını gerekçe göstererek, saha içi ve saha dışında zor şartlarda mücadele edildiğinin altını çiziyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2020-2021 sezonu, en uzun süreli maraton olarak tamamlanırken, bir alt lige inen kulüpler, ‘küme düşme kaldırılsın’ talebi ile Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde çalışmaya hız verdi. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Yukatel Denizlispor’un ardından, Gençlerbirliği de bu yönde bir girişim başlattı.
Gençlerbirliği Kulübü, küme düşmenin kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonuna başvuracaklarını açıkladı.
Kulüpten yapılan bilgilendirmede, “Süper Lig’in 2020-2021 sezonunda, küme düşmenin salgın koşulları nedeniyle kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonuna başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.
Beştepe cephesinde, geride kalan sezonun ikinci yarı maçları oynanırken covid-19 salgınının etkisinin görülmeye başlandığı, son 8 maçta tedbirlerin en üst noktaya çıkarıldığı hatırlatılıp; “Endişeli bir bekleyişin ardından statlara seyirci alınmadı, sezon sorunsuz tamamlandı ve liglerden düşme kaldırıldı. Bu sezon ise tüm maçlar seyircisiz oynandı. 42 hafta süren, 3 günde bir sahaya çıkılan yoğun bir maç takvimi geçildi. Çok yorucu bir maraton oldu. Tüm kulüpler ekonomik anlamda büyük sıkıntılar çekti. Gençlerbirliği olarak korona virüs vakalarından dolayı birçok maçta önemli oyuncularımızdan faydalanamadık. Benzer durumları diğer takımlar da yaşadı. Bunlar göz önüne alındığında liglerden küme düşmenin kaldırılmasının hakkaniyetli bir karar olacağı kanısındayız” görüşü ağırlık kazandı.

TAKIM SAYISI ARTMASIN KADEMELİ OLARAK DÜŞSÜN

Geride kalan sezon; Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve HES Kablo Kayserispor takımları küme düşmüş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra aldığı bir kararla, liglerden küme düşmenin kaldırıldığını açıklamıştı. Bu kararın ardından, Süper Lig 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanacağı, ligi son 4 sırada bitirecek ekiplerin de bir alt lige ineceği duyurulmuştu.
Gençlerbirliği kulübü, daha önce de 1959 yılından önce kazanılan şampiyonlukların sayılması için Fenerbahçe’nin başlattığı girişime destek vermiş, 1941 ve 1946 yıllarında Türkiye Futbol Birinciliği’nde elde ettiği şampiyonluklar için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurma kararı almıştı.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, liglerden düşmenin kaldırılması yönünde bir çalışmalarının olmadığını belirtirken, Türkiye şartlarında, 20 takımlı sezonun bile yoğun fikstür nedeni ile zor geçtiğini, kademli olarak takım sayısını düşürerek, ligi 18 takımla oynatmayı planladıklarını belirtmişti.
Gençlerbirliği kulübü, olağanüstü genel kurul tarihlerini 3-10 Haziran 2021 olarak belirlerken, küme düşmenin kaldırılması ile ilgili tartışmalar ve oradan çıkacak sonucun, kongre sürecini de etkileyebileceği ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

TARAFTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yönetiminin, liglerden düşme kaldırılsın yönünde girişim başlatmasından önce, kırmızı-siyahlı taraftarlar, böyle bir çalışmanın kabul edilemez olduğunu ileri sürüp, tepki gösterdi. Taraftar grupları yazılı açıklamalarında, “Sportif başarısızlık sonucu küme düşmüş bir takıma, kulis faaliyetleri sonucu lige devam etme izni verilmesini istemiyoruz. Gençlerbirliği taraftarı olarak hak etmediğimiz hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Birinci Lig’de mücadele eder, hakkımızla çıkarız. Bize yakışan budur” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!